NRK Meny
Normal

Her spiller Geldof i sommer

Sir Bob Geldof kommer til Kartfestivalen med bandet sitt The Boomtown Rats i august. – Det er den største bookingen vi noensinne har gjort, sier festivalsjefen.

Video Bob Geldof hos Skavlan

Bob Geldof står på scenen på Kartfestivalen på Gvarv i august.

Foto: Nyhetsspiller

 Bjørn Thore Andreassen

Festivalsjef Bjørn Thore Andreassen gleder seg stort til å se Sir Bob Geldof på scenen.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

Geldof står bak hits som «I dont like Mondays», «Rat trap», «Banana Republic», «Band Aid» og «Do they know it`s Christmas?».

Fredag 14. august står Bob Geldof og bandet hans The Boomtown Rats på scenen på Kartfestivalen på Gvarv i Telemark, og festivalsjef Bjørn Thore Andreassen er svært fornøyd med å kunne lokke med Geldof som headliner.

– Det er den største bookingen vi noensinne har gjort, sier han til NRK.

– Bob Geldof er en legende innen musikkverdenen. Han har gjort mange fantastiske ting, og mange av dem gjorde han i The Boomtown Rats på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet da han herjet hitlistene, sier Andreassen.

Saken fortsetter under bildet.

Sir Bob Geldof

Fredag 14. august spiller Bob Geldof og The Boomtown Rats på Kartfestivalen på Gvarv i Telemark. Bandet har toppet hitlistene flere ganger med låter som «I dont like Mondays», «Rat Trap» og «Banana Republic».

Eksklusiv konsert

Festivalsjefen sier det betyr mye for Kartfestivalen å kunne lokke med den britiske rockelegenden som trekkplaster.

– Det betyr fryktelig mye. Det er den største artisten vi har hatt. Det blir en eksklusiv konsert i Norge, og bandet låter helt fabelaktig etter at de har samlet seg igjen, forteller Andreassen.

Har jobbet hardt

– Hva gjorde at han ville komme til akkurat Gvarv til sommeren?

Det er litt vanskelig å svare på hva han tenkte, men vi har jobbet veldig hardt, og vi har et godt kontaktnettverk. Geldof er en rebell og en tøffing, og det er godt for Kartfestivalen å kunne gni seg litt i stjernestøvet hans.

Kartfestivalen arrangeres fra 14.–15. august i Farstadparken på Gvarv. Katzenjammer er også booket til festivalen.