NRK Meny
Normal

Ordfører: – En gledens dag

GRUNGEDAL (NRK): I dag åpnet den ni kilometer lange vegstrekningen mellom Grungedal og Velemoen på E134.

Vegåpning i Grungedal

VEGÅPNING: Fylkesordfører Sven Tore Løkslid og ordfører i Vinje, Jon Rikard Kleven åpner den nye strekningen på E134 i Grungedal.

Foto: Petter Melsom / NRK

Det var en glad og fornøyd Vinjeordfører Jon Rikard Kleven, som var med på å åpne den nye vegstrekningen i dag.

Vegen er et spleiselag mellom Vinje kommune, Telemark fylkeskommune og Statens vegvesen. Totalt har vegen kosta 235 millioner kroner, og arbeidet har pågått siden 2013.

– Dette betyr mye for dem som bor i området, og de som ferdes på vegen. E134 er en hovedfartsåre mellom øst og vest, og det er viktig for trafikksikkerheten at vegen er god nok, sier Kleven.

E134 Grungedal-Velemoen

Slik ser deler av den nye vegstrekningen ut.

Foto: Petter Melsom / NRK

Flaskehals

Han sier den ni kilometer lange strekningen har vært en flaskehals i lang tid.

– Det er fin veg på begge sider av denne strekningen, og når folk kommer fra fin og god veg, inn på en dårligere veg, vet vi at faren for ulykker øker. Den situasjonen har vi ikke etter i dag, sier Kleven.

Vinje kommune har måttet åpne lommeboka for å få vegen på plass. Det angrer ikke ordføreren på.

– Vi har forskuttert 60 millioner kroner, i tillegg har det gått med noen rentekroner, men denne gangen valgte vi å hjelpe storebror Staten, og det er jeg fornøyd med.

Vitner om lokal vilje

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid sto for den høytidelige åpningen, og fikk dermed klippet sin første snor som fylkesordfører. Han mener den nye vegstrekningen er et viktig signal mot sentrale myndigheter om at E134 bør satses på som hovedveg mellom øst og vest.

– Først og fremst er dette et trafikksikkerhetstiltak, men måten denne vegen er finansiert på, og gjennomføringsevnen som her er vist, er et viktig signal når Stortinget skal bestemme hvor hovedvegen skal gå, sier Løkslid.

Han håper myndighetene bestemmer seg for å satse på E134 før jul.

– Vi håper å komme i gang med arbeidet like etter nyttår, og jeg er klar for å klippe flere snorer, avslutter Løkslid.

 • Tiltak for å redusere korrupsjon

  Telemark Kommunerevisjon ber Vinje kommune gjennomføre flere tiltak for å redusere risikoen for korrupsjon, skriver Vest Telemark Blad. Kommunerevisjonen viser i sin rapport til flere svakheter og mangler i byggesaksbehandlinga i Vinje.

 • Tar hacking på alvor

  Industrien tar hacking og datasikkerhet på alvor. Tall fra Direktoratet for forvaltning og IKT viser at 56 prosent av statlige virksomheter opplevde forsøk på identitetstyveri i 2017. For å finne sikkerhetshull leier bedrifter inn egne hackere.

 • Bytter ut kobber med stål

  Neste år blir kobberledningene på Rjukanbanen og Tinnosbanen byttet ut med verdiløs ståltråd.
  Årsaken er at de siste ti årene har det blitt stjålet kobberledninger fra Tinnosbanen nesten tretti ganger. Og tre ganger på Rjukanbanen.

 • 2,6 millioner til bluesfestivalen

  Norsk Kulturråd gir bluesfestivalen og bluesen på Notodden festivalstøtte på 2,6 millioner kroner både i 2018, 2019 og 2020, skriver Telen. Det er en liten nedgang fra årets statsstøtte på 2,76 millioner.