Nå er det helt tomt for strøsand

Is og slaps gjør både veier og innkjørsler farlig glatte. Er det ikke strødd risikerer du å gå skikkelig på rumpa. Og har du ikke strøsand liggende kan det være for seint å få tak i den.

Claus Waagø

HELT TOMT: Claus Waagø sier det vil ta fjorten dager før de kan fylle opp bingen hos Biltema med nye sekker med strømiddel. I mellomtiden kan bygg- eller kattesand være en nødløsning.

Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK

– Jeg bor litt kinkig til. Det er bratt i bakken og mye vann. Når det renner over og fryser til må jeg strø mye, sier Ståle Falch.

Han var en av dem som måtte gå tomhendt fra Biltema mandag formiddag.

Ståle Falch

Ståle Falch var innom Biltema for å kjøpe strøsand til bakken hjemme. Han var en av dem som måtte gå tomhendt fra butikken.

Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK

Tomt hos leverandøren

Claus Waagø bekrefter at de er helt utsolgt for strømidler. Også fra leverandøren.

– Lageret er helt tomt og vi får ikke tak i mer før om fjorten dager, sier han.

Waagø vet ikke sikkert hvor mange av kjedens butikker det gjelder. Han sier det kan være noen som har sikret seg litt mer enn andre.

– Det er jo litt forskjell på hvordan været er i det langstrakte landet vårt. Så det kan godt hende at det er noen som har strømidler inne fortsatt. Men akkurat her i Skien er vi helt tomme.

Ole Christian Wiger Sørensen

Ole Christian Wiger Sørensen er butikksjef hos Carlsen Fritzøe på Kjørbekk i Skien. De er helt tomme for strømiddel. Men salt kan du fortsatt få tak i.

Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK

Første gang

Hos Carlsen Fritzøe på Kjørbekk i Skien har de også stor pågang av kunder som vil sikre seg mot stygge fall.

– Vi har folk innom stort sett hele tiden. Hadde de fått sand, hadde de kjøpt både fem, seks og ti bøtter, men dessverre er vi helt tomme, sier butikksjef Ole Christian Wiger Sørensen.

– Kjøper folk mer når de først får tak i strøsand?

Utstyr til snømåking

Også utstyr til snømåking kan bli vanskelig å få tak i hvis været fortsetter. Her står blant annet Carlsen Fritzøes siste snøfreser.

Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK

– Det er klart at det går mye mer nå når folk vet at det begynner å gå tomt. Samtidig har det jo vært veldig glatt, sier han.

Butikken har fått løpende leveringer av grus og sand, blant annet fra en attføringsbedrift i Skien. Nå må de lete etter andre leverandører.

– Vi har aldri opplevd å gå tomme for grus på denne måten. Det er første gang, sier butikksjefen.

Håper på bedre vær

Også utstyret til snømåking har fått kjørt seg i vinter. Også der begynner det å tynnes i rekkene.

– Med det slapset som har vært nå er det mange som har slitt ut skafta på snøskuffene, så mange har kommet for å handle nytt.

Lennart Karlsen

Lennart Karlsen jobber som taktekker. Han og kollegene er ute i all slags vær, og vanligvis passer folk på å strø godt før de kommer på jobb.

Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK

Lennart Karlsen jobber som taktekker. Han sier de fleste er flinke til å strø rundt huset før han og kollegene kommer på jobb, men også de har merket at det minker på sanden.

– Absolutt, det har vi merket, det er tomt i de fleste butikker. Jeg kommer fra en annen butikk nå, og der er det også tomt, sier han.

Også han har hørt at det er tomt i hele Grenland.

– Så ja, vi får vel heller vente på litt bedre vær.