NRK Meny
Normal

– Fortsatt plass til en gammel gubbe

Halvdan Sivertsen er på porsgrunnsbesøk. Det var ingen selvfølge for bare fem år siden.

Halvdan Sivertsen

KLAR: Halvdan Sivertsen er klar for nok et kulturhus, og det er Ælvespeilet denne gang.

Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK

– Jeg trur det skjedde da jeg passerte 60. Da blei spillegleda større enn det presset jeg hadde følt gjennom en lang karriere.

For den folkekjære artisten som nå har blitt 65 år og fortsatt er på veien som artist holder ut lange reisedager og innimellom kjedelige hotellrom.

Jeg får energi av at publikum er så hyggelige som de er. Jeg føler meg privilegert som har fått lov i så langt tid.

For det er ikke bare bare å holde det gående som artist i tiår etter tiår når det stadig kommer til nye artister som konkurrerer om oppmerksomheten på den norske musikkscenen.

I et land der det dukker opp nye fine artister, er det fortsatt plass til en gammel gubbe som meg. Det er veldig artig.

Vurderte å gi seg

Men årene fram til han fylte 60 var ikke bare enkle.

– Det var en periode der jeg følte presset var så stort at jeg ikke hadde så mye glede av det og jeg vurderte å permittere meg.

Men så løsnet det igjen, og nå har han igjen vært hele Norge rundt, og turneen avsluttes i Kristiansand i morgen. Men først er det Porsgrunn og Ælvespeiltet i kveld.

– Ryktene går om at det er veldig hyggelig, og at det er morsomt å spile der. Jeg gleder meg veldig for jeg har ikke vært der før.

Men Halvdan Sivertsen liker ikke bare musikk. Han er også kjent som en lidenskapelig fotballsupporter, og da for Bodø-Glimt, selvsagt. Treneren heter Jan Halvor Halvorsen og er fra Bamble.

Fotballfan

– Han er en knuppers! En prins! Vi er veldig glade i han! avslutter Halvdan Sivertsen.

Deretter fyker han på dør i retning Ælvespeilet der han lover humor, tull og tøys. Og musikk.

 • Avhøres i formiddag

  Mannen som ble pågrepet av politiet med en hagle i går kveld blir avhørt av politiet i dag. Mannen i 30 åra var uønsket i boligen der han befant seg og de som var i huset ringte politiet. Da politiet kom frem til Heistad var mannen bevæpnet.

 • Løse hester på veien

  Politiet ber folk kjøre forsiktig etter at det er observert 10 løse hester på riksvei 36 ved Helgen. Politiet fikk melding om hestene like før halv ni og forsøker å finne eieren.

 • Til sykehus etter ulykke

  En ung mann fra Vinje er kjørt til sykehus etter en trafikkulykke på E134 mellom Morgedal og Mostøyl. Mannen fortalte politiet at det kom et dyr ut i veien og at han måtte kjøre unna. Politiet tviler på mannens forklaring og har tatt førerkortet.

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.