NRK Meny
Normal

Full kontroll på vassdragene

Til tross for mye regn og mye flomvann på grunn av snøsmelting sier Nicolai Østhus i Øst-Telemarkens Brukseierforening at de har kontroll på alle vassdragene i distriktet.

Møsvatn

Bilde viser Møsvatn ved en tidligere anledning.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

– Vi har såpass mye ledig plass i magasinene at det ikke vil være noen problemer på kort sikt, sier Nicolai Østhus i Øst-Telemarkens Brukseieforening.

Ingen skader i natt

Det er heller ikke meldt om skader etter det voldsomme regnværet i natt.

– Det har vi ikke fått inn noen meldinger på i hvert fall, sier Østhus.

Øst-Telemarkens Brukseierforening (ØTB) er en forening av kraftverkseiere i østre del av Skiensvassdraget og har ansvar for kraftreguleringene i denne del av vassdraget, som inkluderer blant annet Møsvatn, Mårvatn, Kalhovdfjorden og Tinnsjøen.

Brukseierforeningen eies av Norsk Hydro ASA, Statkraft Energi AS, Skagerak Kraft AS, Tinfos AS og Skien Kraftproduksjon AS (Akershus Energi Vannkraft AS).

Sendte ut flomvarsel

Fredag sende NVE ut en oransje flomvarsel for åtte fylke i Norge, inkludert Telemark. Varselet er det nest høyeste varselet og kan føre til omfattende oversvømmelser og flomskader utsatte steder, men i Telemark er altså situasjonen avverget.

Flomvarselet gjaldt også deler av Aust-Agder, Buskerud, Hordaland, Møre og Romsdal, Oppland, Rogaland, og Sogn og Fjordane.

 • Tiltak for å redusere korrupsjon

  Telemark Kommunerevisjon ber Vinje kommune gjennomføre flere tiltak for å redusere risikoen for korrupsjon, skriver Vest Telemark Blad. Kommunerevisjonen viser i sin rapport til flere svakheter og mangler i byggesaksbehandlinga i Vinje.

 • Tar hacking på alvor

  Industrien tar hacking og datasikkerhet på alvor. Tall fra Direktoratet for forvaltning og IKT viser at 56 prosent av statlige virksomheter opplevde forsøk på identitetstyveri i 2017. For å finne sikkerhetshull leier bedrifter inn egne hackere.

 • Bytter ut kobber med stål

  Neste år blir kobberledningene på Rjukanbanen og Tinnosbanen byttet ut med verdiløs ståltråd.
  Årsaken er at de siste ti årene har det blitt stjålet kobberledninger fra Tinnosbanen nesten tretti ganger. Og tre ganger på Rjukanbanen.

 • 2,6 millioner til bluesfestivalen

  Norsk Kulturråd gir bluesfestivalen og bluesen på Notodden festivalstøtte på 2,6 millioner kroner både i 2018, 2019 og 2020, skriver Telen. Det er en liten nedgang fra årets statsstøtte på 2,76 millioner.