NRK Meny
Normal

Totalt flyforbod rundt Skien fengsel

Politiet innfører flyforbod over Skien fengsel under rettssaka om soningsforholda til Anders Behring Breivik. Årsaka er tryggleiken til dei involverte og dei som bur i området.

Flyforbud rettsak i Skien fengsel

Dette er politiet sitt kart over flyforbodsona som trer i kraft 14. mars.

Foto: Politiet i Telemark, Sør-Øst politidistrikt

Politiet opplyser i ei pressemelding at det blir etablert ei total flyforbodssone i Skien i samband med rettssaka Anders Behring Breivik har reist mot den norske stat i tidsperioden frå og med 14. mars 2016 til og med 18. mars 2016.

Annie Sandersen

Annie Sandersen, driftseiningsleiar i Grenland.

Foto: Jonas Rydén / NRK

Flyforbodet gjeld all flyging i sonen, både fartøy med og utan fører.

– Politiet har ansvaret for tryggleiken på utsida av fengselet. Vi skal vareta tryggleiken til alle som bor i Grenland og har derfor valt å etablere flyforbod i den aktuelle tidsperioden. Vi må ta høgde for alle eventualitetar, seier Annie Sandersen, driftseiningsleiar i Grenland.

Har saksøkt staten

Anders Behring Breivik har saksøkt staten for brot på menneskerettane, og Oslo tingrett behandlar av tryggingsomsyn og praktiske årsaker saka i eit provisorisk rettslokale i høgsikringsfengselet i Skien, der Breivik soner.

Saka startar tysdag 15. mars, og retten har sett av fire dagar til behandlinga. Flyforbodet får ei utstrekning på vel 4,5 kilometer og 2.500 fot, og gjeld frå 14. til 18. mars. (Sjå kart øvst i saka)

 • Ingen alvorlige skader

  En kvinne i 20-åra fikk smerter i hånda og et ben som følge av ulykka i Høgenheitunnelen i ettermiddag. En bil kjørte inn i en annen bil bakfra, men politiet melder at begge førerne slapp unna uten alvorlige skader.

 • Høgenheitunnelen er åpna igjen

  Høgenheitunnelen er åpna igjen etter en trafikkulykke, melder politiet. Det er lange køer i sørgående retning som følge av ulykka.

  Brevikstunnelen - kø
  Foto: Jan Erik Tangen
 • Mye regn i vente

  Norges vassdrags- og energidirektorat har oppjustert flomfaren fra gult til oransje nivå – altså til nest høyeste nivå i Aust-Agder og Telemark.

  Laster Twitter-innhold
 • Ulykke i Høgenheitunnelen

  Høgenheitunnelen i Bamble er stengt etter en ulykke. En bil har kjørt på en annen bil bakfra. Nødetatene er på veg, melder politiet.