NRK Meny
Normal

Totalt flyforbod rundt Skien fengsel

Politiet innfører flyforbod over Skien fengsel under rettssaka om soningsforholda til Anders Behring Breivik. Årsaka er tryggleiken til dei involverte og dei som bur i området.

Flyforbud rettsak i Skien fengsel

Dette er politiet sitt kart over flyforbodsona som trer i kraft 14. mars.

Foto: Politiet i Telemark, Sør-Øst politidistrikt

Politiet opplyser i ei pressemelding at det blir etablert ei total flyforbodssone i Skien i samband med rettssaka Anders Behring Breivik har reist mot den norske stat i tidsperioden frå og med 14. mars 2016 til og med 18. mars 2016.

Annie Sandersen

Annie Sandersen, driftseiningsleiar i Grenland.

Foto: Jonas Rydén / NRK

Flyforbodet gjeld all flyging i sonen, både fartøy med og utan fører.

– Politiet har ansvaret for tryggleiken på utsida av fengselet. Vi skal vareta tryggleiken til alle som bor i Grenland og har derfor valt å etablere flyforbod i den aktuelle tidsperioden. Vi må ta høgde for alle eventualitetar, seier Annie Sandersen, driftseiningsleiar i Grenland.

Har saksøkt staten

Anders Behring Breivik har saksøkt staten for brot på menneskerettane, og Oslo tingrett behandlar av tryggingsomsyn og praktiske årsaker saka i eit provisorisk rettslokale i høgsikringsfengselet i Skien, der Breivik soner.

Saka startar tysdag 15. mars, og retten har sett av fire dagar til behandlinga. Flyforbodet får ei utstrekning på vel 4,5 kilometer og 2.500 fot, og gjeld frå 14. til 18. mars. (Sjå kart øvst i saka)

 • Her kan du se Østafjells:

  Østafjells 18:50
 • Kan ta tid

  Det kan ta tid å reparere synkehullet i Skien. Oppsynsmann Finn Bjørn Lunde i Skien sier det er brudd på en hovedvannledning. – Vi må finne lekkasjen før vi kan få tettet den. Hullet er to meter i diameter og en meter dypt.

  Synkehull i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK
 • Synkehull

  Det er et stort hull i veibanen ved Blekebakkvegen i Skien. Politiet melder at kommunens ingeniørvakt er varslet om synkehullet. De har sendt en patrulje til stedet for å hindre at noen skader seg.

 • Imingfjell brøytes ikke

  Det blir ikke brøyting på Imingfjell i dag, melder Statens vegvesen. Reinflokken på 1000 dyr er fremdeles øst for fylkesveien. Rolf-Helge Grønås i Vegvesenet sier de følger bevegelsene til flokken. De vil begynne og brøyte så snart det er en endring.