NRK Meny
Normal

Flere hundre mister morgenavisa

SKIEN (NRK): Flere hundre avisabonnenter i Telemark får fra i dag av ikke lenger avisa i postkassa si på morgenen. Mange er opprørte, og vurderer å si opp avisabonnementet sitt.

Mister avisa

Disse er i harnisk over at de ikke lenger får avisa om morgenen. fv. Edel Holmen, Erik Nes, Trygve Nes, Aslaug Nes, Henny Juliussen, Anne Marit Steinhaug, Reidunn Jordbakke og Randi Tveitan

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

Erik Nes og de andre avisabonnentene i Melum er ikke fornøyde etter at de i forrige uke fikk beskjed om at morgenavisa forsvinner.

Nes har allerede valgt å si opp avisa.

– Jeg setter veldig pris på den vanlige åpningen på dagen med frokost, kaffe og avis. Det er kvalitetstid. Når det faller bort, faller også en del av vitsen med å ha avis bort, sier han.

Får ikke avisa før på ettermiddagen

Reidunn Jordbakke og sambygding Randi Tveitan reagerer på at de har fått så kort varsel om det som skal skje.

– Det er uhørt. Noen har fått én ukes varsel, noen har fått tre dager og noen har ikke fått beskjed i det hele tatt, sier Jordbakke.

Fra nå av vil avisa komme med posten. Noen steder i Melum kommer ikke den før langt utpå dagen.

– I beste fall kommer posten klokken to, men den kan også komme halv fire, sier Tveitan.

En mil for å hente avisa

Det er foreslått et felles hentepunkt der abonnenter kan hente avisa si om morgenen. Men for mange er ikke dette et alternativ.

– Noen må kanskje kjøre tre kilometer, mens andre må kjøre nesten fem kilometer hver vei, sier Tveitan, og understreker at dette betyr én mils tur for å få tak i avisa si.

Den nye ordningen gjelder ikke bare abonnenter i Melum. Også i andre utkantstrøk av Skien vil avisruter innsnevres, og i tillegg blir områder i Bamble og på Notodden berørt.

Økonomi er årsaken

Daglig leder Geir Aasoldsen i Telemark distribusjon beklager det som nå skjer, men sier at endringene er nødvendige.

Ove Mellingen

Sjefredaktør i TA, Ove Mellingen, har fått mange henvendelser fra abonnenter som fortviler over at de mister morgenavisa.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

– Det har fremtvunget seg et behov for å rasjonalisere, og vi ser dessverre at antall abonnenter går ned, sier han.

Noen av rutene er derfor blitt for dyre i drift, og avgjørelsen om endringen er endelig.

– Hvis det skulle komme flere abonnenter i disse områdene, skal vi selvfølgelig vurdere saken på nytt. Men akkurat nå blir det slik som vi har varslet avisene om, sier Aasoldsen.

Avisene selv, som allerede sliter med å holde antall papiravisabonnenter oppe, er ikke fornøyde med den nye ordninga.

Øyvind Klausen, direktør i Varden

Øyvind Klausen, direktør i Varden, sier det er beklagelig at avisrutene endres.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

Sjefredaktør i TA, Ove Mellingen, har sendt brev til de berørte.

– Dessverre så har ikke distribusjonen mulighet til å levere slik de har gjort frem til nå. Det er leit, sier han.

– Urettferdig

Også administrerende direktør Øyvind Klausen i Varden sier det som nå skjer er beklagelig.

– Vi har kjempet for at dette ikke skal skje, men vi har ikke lykkes, sier han.

Begge avissjefene viser til tilbudet om å lese avisa på internett, men det er ikke så populært i Melum. De vil helst ha avisa i papirform, og mener seg urettferdig behandlet.

– Ja, absolutt. Hvorfor utkantene nå igjen? Dette kunne like godt gjelde de som bor i byen. De som bor i 500 meters avstand fra TA og Varden kunne hentet avisa der, så kunne de sluppet distribusjonen i byen, avslutter Randi Tveitan.

 • Fotgjenar sendt til sjukehus

  Ein fotgjengar er sendt til sjukehus etter at ho blei påkøyrd på Bølevegen i dag tidleg. Det er uvisst kor omfattande skader den 19 år gamle kvinna har.

 • Fotgjenger påkjørt

  En fotgjenger er påkjørt av en bil på Bølevegen i Skien. Politi og ambulanse er på stedet. Ulykken fører til trafikale problemer i morgenrushet.

 • Porsgrunn rettar tapstal

  Porsgrunn kommune rettar sine eigne tal for kor mykje kommunen vil tape dersom regjeringa kuttar eigedomsskatten frå sju til fem promille. Tapet blir på 25 millionar kroner i året. Tidlegare har kommunen sagt at den vil tape 41 millionar kroner.

 • Nettsidene braut saman

  Nettsidene til Porsgrunn kommune har brote saman. Kommunen har arbeidd med saka sidan søndag utan å finne feilen, skriv TA. Nettansvarleg Thomas Naper seier at kommunen som ei naudløysing brukar Facebook får å få ut viktig informasjon.