NRK Meny
Normal

Fare for flom, jordskred og snøras

Meteorologisk institutt har varslet mye nedbør det neste døgnet. Det er sendt ut OBS-varsel for flere steder på Østlandet.

Flom i Hjellevannet

Ingen glemmer flommen høsten 2015. Nå kan det komme mye vann i vassdragene igjen. Bildet er fra flommen i Skien i september 2015.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Søndag morgen starter det kraftige regnværet. Det kommer til å øke utover ettermiddagen. Varselet melder også om tordenbyger.

Laster Twitter-innhold

Her sjekker du været der du er

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varsler om flom og jordskredfare i Hedmark, Oppland, Buskerud og Telemark, samt skredfare i Vestfold, på grunn av regnværet. På grunn av snøsmelting er bakken ganske våt i fjellet.

NVE anbefaler folk i utsatte områder å rense dreneringsveier og stikkrenner.

Mye nedbør og høye temperaturer kan også føre til snøskred. Varsom.no melder om betydelig snøskredfare i Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre, Sogn- og Fjordane, Jotunheimen, Voss, Hallingdal, Røldal og Rauland.

 • En tatt for cannabis-dyrking

  En mann er varetektsfengsla i fire uker sikta for produksjon av cannabis i Vrådal. Det var teknisk og taktisk arbeid, samt tips fra publikum som førte til pågripelsen, sier lensmann i Kviteseid, Bjørn Håvard Olsen. Politiet fant flere hundre cannabisplanter i et industribygg i Vrådal i januar.

 • Seier til Odd over Jerv

  En treningskamp i fotball mellom Odd og 1.-divisjonslaget Jerv endte med 2 – 0-seier til Odd i ettermiddag. Målene blei scora av Elba Rashani og Martin Broberg.

 • Kåss ikke overraska over Bellona

  Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn hevder Bellona opptrer som representant for oppdragsgiveren Noah ved å mene at Brevik er det beste stedet for et avfallsdeponi for farlig avfall. Bellona foreslår at staten også overtar rettighetene til bruken og drifta av gruvene i Brevik, skriver Porsgrunns Dagblad.

  Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Bolkesjø tapte mot staten

  Eierne av Bolkesjø hotell får ikke dekket vaktkostnader og et påstått framtidig tap på over 13 millioner kroner fra UDI, melder Varden. UDI har allerede betalt 13,2 millioner kroner for asylmottaket som aldri blei åpna. Oslo tingrett viser til at eiernes plan uansett var å rive bygget.

  Bolkesjø Hotell
  Foto: Anne Lognvik / NRK