NRK Meny
Normal

Én nøkkel til hundre båter

SKIEN(NRK): Norges jeger- og fiskerforbund adopterer turistforeningens nøkkelordning. Med én nøkkel får medlemmene tilgang til 100 båter.

Fiskebåt

Norges jeger- og fiskerforbund vil dele sine båter med folk.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

– Vi må se borte på odden her. Kanskje den kan ligge inne i vika der borte?

Han vurderer nøye hvor den skal ligge. En 14 fots aluminiumsbåt skal plasseres ut ved Nedre Gardvann i Valeseterområdet, 20 minutter med bil nord for Skien. Dette er bare et av mange steder i landet som får nyte godt av forbundets nye tiltak.

På en liten idyllisk odde finner lederen i Telemark jeger- og fiskerforening, Halvor Sagvolden, den perfekte plasseringen. Han gleder seg til å få båten på plass.

– Jeg synes det er en kjempemulighet. Du får mulighet til å oppleve nye steder, kombinert med en kjempefin fisketur, forteller han.

Halvor Sagvolden fisker

Leder av Telemark jeger- og fiskerforening i Skien, Halvor Sagvolden fisker fra land. Snart kan han prøve den nye båten som skal plasseres her på Nedre Garvann.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Én nøkkel

Fiskelykken skal bli lett tilgjengelig for folk. Norges jeger- og fiskerforbund plasserer i disse dager 100 båter over hele landet til fri bruk for sine medlemmer. Én nøkkel er alt du trenger for å få tilgang til båt og fiskevann.

– Det blir lett. Du må ikke ringe, avtale eller hente nøkkelen noe sted. Du går inn i en kalender på nettsidene våre, og booker og bruker nøkkelen du har fått tilsendt i posten, sier sporstsfiskekonsulent i Norges jeger- og fiskerforbund, Steinar Paulsen.

Han tror ideen blir veldig godt mottatt, og håper mange benytter seg av båtene.

Vil stimulere til økt fiske

– Det er flere årsaker til at vi gjør dette. Det er rett og slett for å gjøre ting mer tilgjengelig for folk, skape blest, og ikke minst stimulere til økt fiske i vann det bør fiskes mer i, sier Paulsen.

Han innrømmer at de har blitt inspirert av turistforeningen.

– Det er egentlig rart at ingen har tenkt på det før. Det er jo egentlig bare å stjele ideen fra turistforeningen. DNT har hytter rundtomkring i landet som medlemmene kan benytte seg av ved å kjøpe en nøkkel. Det er rett og slett det dette dreier seg om også.

Fiskeglede for barn

Halvor Sagvolden

Leder av Telemark jeger- og fiskeforening i Skien, Halvor Sagvolden.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

I løpet av de neste 14 dagene kommer båten på plass ved Nedre Gardvann i Skien. Sagvolden håper spesielt at barn og unge kommer til å få glede av ordningen.

– Den skal være til glede for flest mulig av medlemmene våre over hele landet. Spesielt håper jeg unger kan få oppleve fiskegleden. Når du ser gleden i øynene til et barn som smaker den første fisken de har fiska selv, da skjønner du at du har gjort noe riktig.