Disse sofaene blir ikke solgt

«Skrot-Tor» i Skien ber eierene som har lagt igjen utslitte sofaer og madrasser utenfor brukthandelen om å hente det snarest.

Søppel ender hos Skrot-Tor

ØDELAGT: Sofaene og madrassene som ble lagt igjen utenfor hos «Skrot-Tor» er i så dårlig stand at det ikke kan selges igjen, mener Tor Hylland.

Foto: Tor Hylland / Privat

– Makabert, stygt og ubrukelig, det burde vært kjørt rett på søppeldynga, sier driveren av brukthandelen Skrot-Tor, Tor Hylland.

Synet av sofaene og madrassen møtte «Skrot-Tor» da han kom på jobb i morges.

– Det er en form for latskap og faenskap. Noen har lagt det der i løpet av helga, men det sier seg selv at ingen vil bruke dette igjen, sier han.

Madrass hos Skrot-Tor

Madrassen som ble levert hos brukthandelen var slitt og hadde dekk merker.

Foto: Tor Hylland / Privat

Derfor har han nå lagt ut en post på sosiale medier hvor han ber eieren komme å hente det snarest.

– Vi ønsker at dette skal bli henta innen tirsdag, hvis ikke blir vi nødt til å anmelde. Det er det vi pleier i disse tilfellene.

Ikke første gang

Bruktforhandleren forteller at dette ikke er første gangen søppel blir lagt utenfor butikken.

– Vi har opplevd lignende før, og det skaper jo ekstraarbeid for oss. Det blir jo vi som må kjøre det på søppeldynga, og det koster jo ekstra.

Selv om det har vært lignende episoder tidligere, er han klar på at det stort sett pleier å løse seg.

Tor Hylland

«Skrot-Tor» syntes det er best hvis folk ordner opp i egne problemer, fremfor å legge søpla hos dem.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Så fort vi kommer i kontakt med eierne så kommer de og henter det igjen. Det er klart at når du leverer ting ikke bikkja ville ligget på en gang, så har det ikke noe her å gjøre.

Han forteller at de har fått alt fra søppelsekker med hageavfall til ødelagte sofaer som disse. Han oppfordrer folk til å komme med ting, men at det gjerne bør være en dialog først.

– Hvis folk heller ringer og kommer med ting innenfor arbeidstida, så får vi jo fort avklart om vi vil ha det eller ikke. Jeg er for gjenbruk, men søppel det skal på søppeldynga, sier han.