NRK Meny
Normal

Danset seg til kongepokal

Telemarkingene stakk av med flere premier under Landskappleiken på Røros i helga. Aller gladest ble nok Ingebjørg Bratheim Bø som gikk helt til topps og sikret seg kongepokalen.

Danset seg til topps

Ingebjørg Bratheim Bø (Bø dansarring) og Ola Narverud (Småjondølenes dansarlag) gikk av med seieren i «dans hardingfele klasse A» og vant med det kongepokalen under helgens landskappleik på Røros.

Foto: Mikkel Aanderaa / NRK

Bratheim Bø danset seg helt til topps i klassen for «dans hardingfele klasse A» og vant sammen med Ola Narverud fra Jondalen.

– Det var helt vilt! Jeg er veldig overraska, men det er veldig, veldig moro, sa Ingebjørg Bratheim Bø etter at seieren var i boks.

Overrasket

Danseren var overrasket og hadde ikke ventet seg en topplassering.

– Det hadde jeg vel egentlig ikke. Jeg synes vi hadde så gode konkurrenter med oss som er veldig stødige og veldig flinke. Jeg synes nesten det var litt for godt til å være sant, sier hun.

– Hvordan blir det å ha en kongepokal på peishylla?

– Den vil nok ta seg veldig godt ut. Jeg skal i hvert fall rydde plass til den.

Hardingfele

Kongepokalen var ikke den eneste premien som ble hentet hjem til Telemark. Knut Boksasp Berge vant «Halling klasse C». I «Spel hardingfele klasse A» gikk Jan Beitohaugen Granli fra Valdres til topps, mens telemarkingene kom på de tre neste plassene.

Øverst var Lars Ingar Meyer Fjell, som er bosatt i Bø.

– Det var utrolig moro. Helt topp! Jeg var egentlig veldig spent på den premieutdeling hvis jeg skal være ærlig.

– Store spillemenn

Hva synes du om å slå både Ottar Kåsa og Per Anders Buen Garnås?

– Det er alltid kjempestort det, de få gangene jeg klarer det. Det er store spillemenn jeg ser opp til, så det er helt topp.

– Og neste år da? Skal du gå helt til topps?

– Det er vanskelig å si, men det er klart at jeg har lyst til det!

 • Etterlyser bil etter innbrudd

  Politiet ønsker tips om en Toyota Hiace som ble observert ved en adresse i Grobstokk i Bamble i formiddag. En safe skal være stjålet. Ring til 02800 dersom du kan ha informasjon om denne saken.

 • E134 over Haukelifjell er open

  E134 på strekninga mellom Vågslidtunnelen og Liamyrane på Haukelifjell er open for trafikk etter uvêr.

 • Innbrot i hytte i Tinn

  Det har vore innbrot og tjuveri i ei hytte i Blefjell hyttegrend i Tinn. Det er stole diverse verktøy. Innbrotet har skjedd i løpet av den siste veka, ifølgje politiet.

 • Flere flytter til Bø

  Bø er den kommunen i Telemark som har størst befolkningsvekst. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå for tredje kvartal. Bø har en befolkningsvekst på nesten fire prosent, dette er langt over landsgjennomsnittet.