NRK Meny
Normal

Breivik i Skien på ubestemt tid

Det er uklart hvor lenge terrordømte Anders Behring Breivik skal sitte i fengselet i Skien. – Jeg vet ikke noe om hvor lenge han skal være her, sier fengselslederen.

Brevik skal flyttes til Skien fengsel

Breivik har sittet i fengselet i Skien siden september 2013.

Foto: NTB scanpix, Schrøder, Tor Erik / NRK

Karl Hillesland

Fungerende fengselsleder i Telemark fengsel, Karl Hillesland, sier at det er uvisst når Breivik blir flyttet til et annet fengsel.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Breivik har sittet i fengselet i Skien i snart ett år. Fungerende fengselsleder i Telemark fengsel, Karl Hillesland, forteller at han ikke har noen informasjon om når Breivik eventuelt skal flyttes tilbake til Ila eller et annet fengsel.

– Det vet jeg faktisk ikke, sier han.

– På generelt grunnlag kan det være bra for sikkerheten at vi av og til flytter på innsatte, tilføyer fengselslederen.

Ila, Skien og Ringerike er de tre fengslene i Norge som er godkjent for fanger som krever «særlig høy sikkerhet».

Les også:

Varsles ikke om flytting

Vibeke Hein Bæra.

Advokat Vibeke Hein Bæra sier at hun ikke får beskjed dersom Breivik flyttes til et annet fengsel. – Vi får først beskjed etter at flyttingen gjennomført, sier hun.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

Breiviks advokat, Vibeke Hein Bæra, sier at heller ikke hun vet om en flytting er på trappene.

– Det er riktig at han sitter på ubestemt tid, men han kan bli flyttet når som helst. Vi varsles ikke om dette, ingen varsles om dette. Det er en del av sikkerhetsregimet rundt ham. Vi får bare beskjed når han eventuelt er flyttet, sier hun.

– Tror du han kan bli flyttet snart?

– Høyrisikofanger skal ikke sitte for lenge på samme sted. Dette er av hensyn til personalet og relasjonen mellom de innsatte og personalet. Det kan jo tilsi at vi får en flytting snart, men det blir bare spekulasjoner fra min side, sier hun.

Ila fengsel har ikke besvart NRKs henvendelser.

 • Mann drapstruet politiet

  En mann i 20-årene er pågrepet i Bø i Telemark. Han skal først ha slått seg vrang og kranglet med dørvaktene på et utested. Da politiet kom til stedet sparket og spyttet han på en politibetjent. Han skal også ha drapstruet politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Påførte kraniebrudd med hammer

  En 28 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i et år og tre måneder for grov vold. 28-åringen har blant annet påført en annen person kraniebrudd med en hammer. Mannen må også betale 87 000 i oppreisning som følge av volden.

 • Scoret 32 mål - linkes til Odd

  Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.