NRK Meny
Normal

LO og Ap kranger om deponi

PORSGRUNN (NRK): Mens Telemark Arbeiderparti er imot et deponi for farlig avfall i Brevik, ønsker LO Grenland og fagforbundet Industri Energi å få fart i konsekvensutredningen.

Wenche Tveitan

BER OM KONSEKVENSUTREDNING: LO Grenland føler seg hetset av motstandere av avfallsdeponi i Brevik.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Det blir litt hetsing av oss som er opptatt av at det skal gjøres på en ordentlig måte, og at det skal være en konsekvensutredning, sier leder i LO Grenland, Wenche Tveitan.

Skuffet

Tveitan mener medienes dekning er skjev, og at de som er veldig negative til avfallsdeponi og konsekvensutredning, får veldig mye spalteplass.

– Hvis du leser på nettet, på Facebook og andre steder, hvor vi har sagt våre meninger, så er det ikke veldig mye positivt som blir sagt i omtalen av oss, utdyper Tveitan.

Hun er skuffet over det Porsgrunn bystyre har sagt nei til konsekvensutredning, og over uttalelsene til Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Terje Lien Aasland, hvor han er kritisk til et deponi.

– Vi har ikke tatt et standpunkt, men vi vil ha den kunnskapen som konsekvensutredningen gir oss. Det er helt normalt at vi har en konsekvensutredning, sier Tveitan.

Arbeidsplasser kan gå tapt

Frode Alfheim

TAR AVSTAND: Nestleder i fagforbundet Industri Energi, Frode Alfheim, sier han tar avstand fra hetsingen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Tveitan får støtte fra Frode Alfheim, nestleder i fagforbundet Industri Energi.

– Det er jo beklagelig at de som ber om noe så opplagt som en konsekvensutredning skal oppleve å bli behandlet på den måten, og det tar jeg sterk avstand fra, sier Alfheim.

Han ønsker fortgang i saken, og har bedt om et møte med regjeringen.

– Hvis vi ikke får på plass dette, så kommer veldig mange arbeidsplasser til å bli berørt, ikke bare lokalt, men i hele landet, sier Alfheim.

God debatt

Robin Kåss

RYDDIG: Ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, sier debatten har vært god.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Wenche Tveitan er skuffet over Porsgrunn kommune og over Arbeiderpartiet. Ordfører Robin Kåss mener det har vært en ryddig prosess så langt.

– I en så viktig sak må vi ha takhøyde og respekt for hverandres meninger. Jeg mener at vi stort sett har hatt en veldig god debatt rundt dette.

Terje Aasland

USIKKER: Terje Aasland sier han verken er mot eller for saken på nåværende tidspunkt.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Terje Aasland er stortingsrepresentant, leder av Arbeiderpartiet i Telemark, og nestleder i energi- og miljøkomiteen. Han mener han ikke har tatt endelig stilling til planene om et deponi i Brevik.

– Jeg har sagt at jeg er skeptisk til etableringen. Så får vi se når konsekvensutredningen kommer, sier Aasland.