NRK Meny
Normal

Angrep hus med kniv og balltre

Fire menn utstyrt med kniv og balltre slo seg inn i et hus på Skotfoss i Skien og ramponerte det natt til lørdag.

Politiet har sperret av et område på Skullerud.

HEKTISK: Det har vært en hektisk natt for politiet i Telemark. Illustrasjonsfoto.

Foto: Ingvild Baltzersen Sund / NRK

Så godt som alle rutene i huset skal ha blitt knust. I tillegg ble et brannslokkingsapparat utløst inne i huset.

– Det må ha vært en grufull opplevelse for dem som bor der, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Han betegner huset som fullstendig ramponert og ubeboelig etter hendelsen.

Tatt loven i egne hender

Fire menn i alderen 20–50 år er pågrepet i saken og vil bli avhørt. Tre av dem nekter å ha noe med dette å gjøre.

Den fjerde har opplyst at han mistenker at de fire som er utsatt for vold, står bak kriminell virksomhet i nabolaget, og at han derfor har tatt loven i egne hender, sier Aaltvedt.

Politiet har sikret huset slik at det er tett og gjør undersøkelser i området. De fire fornærmede i saken er menn i 20- og 30-årene.

Fullt i arresten

Klokka 06 meldte politiet på Twitter det hadde vært en svært travel natt for politiet, og at arresten var full. Operasjonsleder i Politiet Petter Ebbesberg forteller til NRK at de har tatt inn uvanlig mange i natt.

– Selv om vi går inn i julebordsesongen så er det antallet arrester vi har hatt i natt mer enn normalt. Vi merker at det er mye folk på byen, og vi har tatt inn noen for rein beruselse. De skal få sove ut rusen sin, så blir de dimittert når de er edru.

Selv om noen har blitt satt i drukkenskapsarrest har det også vært noen meldinger om innbrudd og tyveri. Det har blitt gjort innbrudd i tre biler i Notodden i natt, hvor tyvene skal ha fått med seg penger.

En svært full mann påstår også å ha blitt frastjålet flere tusen kroner etter å ha tatt en pirattaxi, melder politiet på Twitter. Men mannen kunne ikke gi noe god beskrivelse av verken tyven eller bilen han hadde kjørt.

 • Leter etter savnet pasient

  En kvinne på 88 år som er pasient på Vessia i Porsgrunn er savnet. Politiet er ikke sikker på hva hun hadde på seg da hun forsvant. Likevel ber politiet folk om å ringe 02800 dersom de ser kvinnen.

 • Anmeldt for scooterkjøring

  Politiet og Statens naturoppsyn har utført kontroll av motorferdsel i utmark i Vinje og Seljord denne helgen. 4 personer er anmeldt for å ha kjørt snøscooter uten løyve. Statens naturoppsyn har skrevet ut 3 gebyrer til snøscooterkjørere som har kjørt utenfor lovlige traseer i Vinje.

 • Fare for flere feil

  222 kunder er nå uten strøm i Vestfold og Grenland. De fleste av disse er knyttet til en kontrollert utkopling for å fjerne is fra ledningene vest for Farrisvannet i Larvik. Det skriver Skagerak i en pressemelding. Mange steder er det mye snø og is på ledninger og trær. Faren for nye feil gjør at selskapet gjennomfører kontrollerte utkoblinger. Mildværet og nedbøren som er ventet til uka øker faren for nye feilsituasjoner, ifølge Skagerak Nett. Derfor opprettholder derfor selskapet full beredskap. Se avbruddskart her.

  Mats Holmbakken, Skagerak Nett, driver feilretting i høyden.
  Foto: Geir Iskasen / Skagerak Nett
 • Fikk tur over Skien

  Fem luftballonger fløy i dag over Skien. For en av dem som var med ble det hele en stor overraskelse. Helena Byggstøyl trodde egentlig at hun skulle på skitur, men ble lurt av kjæresten. Han hadde planlagt en luftballongtur over Skien. Turen endte med en god landing på en gangsti rett ved Børsesjø.

  Luftballong over Skien.
  Foto: Helena Louisa Byggstøyl / privat