Angrep hus med kniv og balltre

Fire menn utstyrt med kniv og balltre slo seg inn i et hus på Skotfoss i Skien og ramponerte det natt til lørdag.

Politiet har sperret av et område på Skullerud.

HEKTISK: Det har vært en hektisk natt for politiet i Telemark. Illustrasjonsfoto.

Foto: Ingvild Baltzersen Sund / NRK

Så godt som alle rutene i huset skal ha blitt knust. I tillegg ble et brannslokkingsapparat utløst inne i huset.

– Det må ha vært en grufull opplevelse for dem som bor der, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Han betegner huset som fullstendig ramponert og ubeboelig etter hendelsen.

Tatt loven i egne hender

Fire menn i alderen 20–50 år er pågrepet i saken og vil bli avhørt. Tre av dem nekter å ha noe med dette å gjøre.

Den fjerde har opplyst at han mistenker at de fire som er utsatt for vold, står bak kriminell virksomhet i nabolaget, og at han derfor har tatt loven i egne hender, sier Aaltvedt.

Politiet har sikret huset slik at det er tett og gjør undersøkelser i området. De fire fornærmede i saken er menn i 20- og 30-årene.

Fullt i arresten

Klokka 06 meldte politiet på Twitter det hadde vært en svært travel natt for politiet, og at arresten var full. Operasjonsleder i Politiet Petter Ebbesberg forteller til NRK at de har tatt inn uvanlig mange i natt.

– Selv om vi går inn i julebordsesongen så er det antallet arrester vi har hatt i natt mer enn normalt. Vi merker at det er mye folk på byen, og vi har tatt inn noen for rein beruselse. De skal få sove ut rusen sin, så blir de dimittert når de er edru.

Selv om noen har blitt satt i drukkenskapsarrest har det også vært noen meldinger om innbrudd og tyveri. Det har blitt gjort innbrudd i tre biler i Notodden i natt, hvor tyvene skal ha fått med seg penger.

En svært full mann påstår også å ha blitt frastjålet flere tusen kroner etter å ha tatt en pirattaxi, melder politiet på Twitter. Men mannen kunne ikke gi noe god beskrivelse av verken tyven eller bilen han hadde kjørt.