NRK Meny
Normal

Til sykehus etter fall på ti meter

PORSGRUNN (NRK): Nødetatene rykket i kveld ut etter melding om alvorlig fallulykke ved ammonikakkfabrikken på Herøya.

Fallulykke på Herøya

Ulykken har skjedd inne på industriområdet på Herøya i Porsgrunn.

Foto: Theo Aasland Valen

Laster Twitter-innhold

Klokken 19.14 opplyste politiets operasjonsleder til NRK at nødetatene var fremme på stedet, men hadde da ingen opplysninger om tilstanden inne der ulykken skjedde.

Alvorlig skadet

Klokken 19.50 meldte politiet at en ansatt i et innleid firma jobbet på et stillas, og falt fra en høyde på omtrent ti meter.

Han er alvorlig skadet og vil bli transport til Oslo universitetssykehus Ullevål.

Politiet vil nå gjøre nødvendige undersøkelser på stedet.

De vil også avhøre vitner, samt rutinemessig varsle Arbeidstilsynet.

 • Traff trapp

  En mann i 20 årene fikk førerkortet beslaglagt etter at han kjørte inn i trappa ved Gimsøy Spiseri i Skien, natt til mandag. Politiet opplyser at mannen fikk en sleng på bilen og kom over i motsatt kjørefelt. Ingen skal være skadd i hendelsen.

 • Sier nei til energiavtale

  Telemark Arbeiderparti sier nei til EUs energiavtale. Det ble klart på partiets årsmøte i Vrådal i helgen. Partiet krever at man får en formell avklaring fra EU om kravene Arbeiderpartiet satt for deltakelse, før Norge binder seg til samarbeidet.

 • Odd tapte

  Vålerenga slo Odd 2–1 i kveld. Bilal Njie scoret kampens første, men også Odds eneste mål.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.