NRK Meny
Normal

–Småbåtførere mangler respekt for tankskip

Mange småbåtførere mangler respekt for store tankskip, mener losene. De ber båtfolk være oppmerksomme i sommer.

- Båtførere mangler respekt for Losen.

Dette er den første sommeren skip fullasta med etylengass fra USA kommer inn Grenlandsfjordene. Hver sommer opplever losene som eskorterer slike store tankskip uvettig og farlig småbåtkjøring. Nå oppfordrer de folk til å være årvåkne i møte med de store fartøyene.

Ole Kristian Rønningen

Statslos Ole Kristian Rønningen blir oppgitt over uvettig småbåtkjøring.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

– Vi må stadig vekk bruke hornet for å fortelle småbåter at vi kommer. Både jeg som los, og skipperne blir oppgitt over slike situasjoner, sier statslos Ole Kristian Rønningen.

Han oppfordrer båtfolket til å vise sjøvett.

– De bør absolutt vise mer årvåkenhet og hensyn, sier Rønningen.

Les også: Dette er verdens første og største av sitt slag

 • Jeger til avhør i dag

  Politiet skal avhøre jegeren som skjøt en fredet havørn i Fyresdal i november. Jegeren sier han skjøt i nødverge fordi ørnen var i ferd med å gå til angrep på sauene som gikk ute. Etter avhøret skal politiet bestemme om jegeren skal få et forelegg.

  Havørn skutt i Fyresdal
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Nei til soning i Fyresdal

  Stortingsflertallet stemte nei til å beholde den åpne fengselsavdelinga i Kleivgrend i Fyresdal. Arbeiderpartiets Lene Vågslid fikk støtte fra Senterpartiet og SV, men Høyre, Frp, Krf og Venstre sa nei til videre drift, skriver Vest-Telemark Blad.

 • Debuterer på landslaget

  15 år gamle Håkon Bråthen fra Skien debuterer på Norges U16-lag i ishockey. Landslaget skal spille mot Frankrike, Latvia og Danmark i Skien denne uka, skriver TA.

 • Havnet i elva etter utforkjøring

  En varebil kjørte av veien ved Grova i Drangedal like før 18.00 tirsdag kveld. Bilen havnet på taket i ei elv. Det var to personer i bilen. Begge ble kjørt til akuttmottaket ved Sykehuset Telemark med ukjent skadeomfang, den ene i luftambulanse.