NRK Meny
Normal

–Småbåtførere mangler respekt for tankskip

Mange småbåtførere mangler respekt for store tankskip, mener losene. De ber båtfolk være oppmerksomme i sommer.

- Båtførere mangler respekt for Losen.

Dette er den første sommeren skip fullasta med etylengass fra USA kommer inn Grenlandsfjordene. Hver sommer opplever losene som eskorterer slike store tankskip uvettig og farlig småbåtkjøring. Nå oppfordrer de folk til å være årvåkne i møte med de store fartøyene.

Ole Kristian Rønningen

Statslos Ole Kristian Rønningen blir oppgitt over uvettig småbåtkjøring.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

– Vi må stadig vekk bruke hornet for å fortelle småbåter at vi kommer. Både jeg som los, og skipperne blir oppgitt over slike situasjoner, sier statslos Ole Kristian Rønningen.

Han oppfordrer båtfolket til å vise sjøvett.

– De bør absolutt vise mer årvåkenhet og hensyn, sier Rønningen.

Les også: Dette er verdens første og største av sitt slag

  • Påførte kraniebrudd med hammer

    En 28 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i et år og tre måneder for grov vold. 28-åringen har blant annet påført en annen person kraniebrudd med en hammer. Mannen må også betale 87 000 i oppreisning som følge av volden.

  • Scoret 32 mål - linkes til Odd

    Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.

  • Laster Twitter-innhold
  • Kvalifisering for Notodden

    Notodden gjorde jobben borte mot Byåsen med 0–1 seier, men dessverre for Notodden vant Nest-Sotra borte mot Hønefoss. Dermed ble det 2. plass og kvalifiseringsspill om opprykk for Notodden. I den kampen møter de Raufoss, som kom på 2. plass i sin avdeling.