NRK Meny
Normal

TV 2: – Politiet vil tiltale politimannen for drap

TV 2 melder at politiet vil tiltale politimannen fra Telemark for drap på Linn Madelen Bråthen.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Et overvåkningsbilde avslørte at politimannen gikk sammen med Linn Madelen Bråthen fram til Breviksbrua. Mannen påsto først at han hadde forlatt henne før dette.

Foto: Politiet/privat

Vestfold-politiet innstilte på at politimannen skal tiltales for drap på kvinnen, melder TV 2 søndag kveld. Nå er det opp til riksadvokaten å komme med en endelig avgjørelse.

Den 40 år gamle politimannen fra Telemark er siktet for å ha drept Linn Madelen Bråthen ved å dytte eller kaste henne fra Breviksbrua natt til 3. august.

 • Les alt om saken her

– Mye faller på plass hvis det stemmer
Vibeke Hein Bæra

Familiens bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra sier familien er informert om TV 2s opplysninger.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Vibeke Hein Bæra, som er familiens bistandsadvokat, sier til NRK.no søndag kveld at moren, broren og samboeren til Linn Madelen Bråthen er informert om TV 2s opplysninger.

– De venter fremdeles på endelig avgjørelse, men hvis dette stemmer føler de en enorm lettelse. Da faller mye på plass for dem.

– På hvilken måte?

– De kommer ikke videre i sorgarbeidet før de får flere svar. De tror ikke hun tok sitt eget liv. De venter veldig på avgjørelsen fra riksadvokaten nå.

Les også:

– Dette er hemmelig

NRK.no har også vært i kontakt med politiet i Vestfold, som ikke ønsker å kommentere saken.

– Vi uttaler oss ikke om dette. Innstillingen er hemmelig, sier politiinspektør Magnar Pedersen.

 • Dårligere resultater for Yara

  Gjødselselskapet Yara med fabrikker på Herøya i Porsgrunn leverer svakere resultat i tredje kvartal i år sammenliknet med i samme periode i fjor. Konsernsjef i Yara, Svein Holsether, sier årsaken er høyere priser på energi, og svakere dollarkurs.

 • 4 av 10 bruker refleks

  Tellinger utført av Trygg Trafikk viser at kun 4 av 10 bruker refleks. 50 prosent av bilførerne i Østlandsfylkene utenom Oslo og Akershus, sier de har opplevd å nesten kjøre på en fotgjenger man ikke kunne se i mørket.

 • Hardt gjeldsbelastet kommune

  Notodden kommune er den nest hardeste gjeldsbelasta kommunen i Telemark. Dagens gjeld på snaue 1,3 milliarder kroner vil øke til 1,5 milliarder i 2021 til tross for at kommunen vil betale millioner i til nedbetaling de neste fire årene, melder Telen.

 • Husker ikke overfallet

  Den 28 år gamle mannen som er tiltalt for å ha gått løs på en 31-åring i Brevik husker ikke at han gjorde det. 28-åringen møtte i Nedre Telemark tingrett, han tilsto alt han var tiltalt for, men sa selv at han ikke husker å ha gjort det, melder TA.