NRK Meny
Normal

– Veldig moro med solformørkelsen

Hobbyfotografen fant en kreativ løsning da han ville fotografere fenomenet på himmelen.

Solformørkelse i Brevik

Edgar Larsen tok bildet i en pause på jobben ved skipsverftet i Brevik.

Foto: Edgar Larsen

– Jeg fant fram et sveiseglass og holdt det foran objektivet, forteller en fornøyd Edgar Larsen til NRK. Glasset er grønt, så derfor har sola fått en spesiell farge.

Til vanlig tar porsgrunnsmannen bilder av alt fra gatekunst til bryllup.

Denne dagen har han gledet seg til. Han har aldri tidligere forsøkt å ta bilde av en solformørkelse, men bestemte seg for å gjøre det denne gangen.

– Dette var veldig moro. Et fint minne fra en spesiell anledning.

 • 9.500 kroner i bot for råkjøring

  En mann i 30-åra er i Nedre Telemark tingrett dømt til å betale en bot på 9500 kroner for å ha kjørt for fort på E18 i Bamble. Farten ble målt til 97 km i timen i 70-sona.

 • Månadstak for tyngre køyretøy

  Fylkesrådmannen i Telemark tilrår at det blir innført passeringstak på bompasseringar for tyngre køyretøy som er utstyrt med elektronisk brikke. Dei vil da bli fakturerte for maksimalt 60 passeringar i månaden slik ordninga er for lettare køyretøy.

 • Samanslåing av NAV-kontor

  Den 20. desember skriv NAV-kontora i Nome, Sauherad og Bø under på ein avtale om å slå saman kontora. Hovudkontoret skal ligge i Bø, mens Ulefoss får avdelingskontor og Sauherad ein kontorstad som kan brukast ved høve.

  NAV-skilt
  Foto: Pål Tegnander / NRK
 • Vil endre lov om erstatning

  Ap vil endre lova om valdsoffererstatning for å sikre at folk faktisk får pengane. I enkelte saker har Kontoret for valdsoffererstatning avslått å utbetale erstatning. Stortingsrepresentant for Telemark, Lene Vågslid, seier det er urimeleg.

  Lene Vågslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK