NRK Meny
Normal

Små kommuner flinkest til å ta imot flyktninger

Integrerings og Mangfoldsdirektoratet (IMDi) ber i år alle kommunene i Telemark om å ta imot flyktninger. De minste kommunene er de flinkeste.

Abdullahi Mohammed Alason

Abdullahi Mohammed Alason i IMDi mener Telemarkskommunene er flinke.

Foto: Terje Sellevold / NRK

Innen 1. september skal kommunene bestemme seg for hvor mange flyktninger de skal ta imot. Seniorrådgiver i IMDi, Abdullahi Mohammed Alason, er godt fornøyd med Telemarkskomunene.

– Telemarkskommuner er flinke til å imøtekomme det vi ber om. Dessuten er de veldig flinke til å ta ansvar når det gjelder fordelingsnøklene.

Hilde Alice Vågslid

Ordfører i Tokke, Hilde Alice Vågslid, sier de vil være med å ta ansvar.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Les også:

– Vil ta ansvar

Tokke kommune tar imot 20 flyktninger i år.

Det er ti år siden sist kommunen tok imot flyktninger, og ordfører Hilde Alice Vågslid er glad for at Tokke nå vil bidra.

– Behovet er så stort rett og slett. Det sitter så mange personer på mottak, som får opphold og trenger en plass og bo, og da vil vi i Tokke være med og ta del i det.

Les også:

205 flyktninger

Porsgrunn og Skien er de to største mottakskommunene i fylket, og har blitt bedt om å ta imot 205 flyktninger neste år. Politikerne i disse to kommunene har ennå ikke bestemt hvor mange flyktninger de skal ta imot.

Alason sier at IMDi har store forventninger til de største kommunene.

– Større kommuner har større kompetanse og kapasitet, som gjør at flere personer kan lykkes med livet.

I 2014 har kommunene i Telemark fått anmodning om å ta imot 540 flyktninger. Hittil i år har kommunene vedtatt å ta imot 364.

 • Kjørte i lysløypa

  En bil kjørte i lysløype-traseen på Jarsen i natt. Politiet stoppet en mann og en kvinne i 20 og 30-åra. Bilen er funnet og politiet har mistanke for ruspåvirket kjøring. Ingen av de to personenene som ble stoppet hadde førerkort.

 • Nei til eigedomsskatt

  Både Seljord og Vinje seier nei til å innføre eigedomsskatt no. Vinje seier nei mot røystene til SV, medan Miljøpartiet Dei Grøne var det einaste partiet som røysta for å innføre skatten i Seljord.

 • 24 millioner til Vinje-senteret

  Vinje kommunestyre vedtok i dag et budsjett som gjør at byggingen av Vinje-senteret kan starte i 2018. Senteret skal holde til i nedlagte Vinje skule. Kostnadene på ombygging og tilbygg er regnet til vel 24 millioner kroner.

 • Vegvesenet tar sitt ansvar

  – Vi tar vår del av ansvaret, sier Tore Kaurin i Vegvesenet. En fotnote i Vegvesenets rapport om utbygging av Lannavegen i Nome har blitt oversett siden 2015, og det betyr at det nå mangler minst 90 millioner kroner til byggingen.

  Avdelingsleder i Statens vegvesen, Tore Kaurin
  Foto: Hina Aslam / NRK