Hopp til innhold

Vektere slått med stein og flasker

Politiet har satt inn helikopter og store styrker i søket etter minst seks gutter helt ned i 12-årsalderen som skal ha kastet flasker etter to vektere på Trollåsen i Oppegård. En av vekterne kom seg unna, mens den andre ble slått i hodet med en stein.

Store politistyrker på Trollåsen.

STORT SØK: Flere patruljer og politihelikopter ble satt inn i søket etter gjerningspersonene. Ifølge vitner er det snakk om gutter mellom 12 og 20 år.

Foto: Nadir Alam / NRK

Ifølge politiet startet bråket da de to vekterne forsøkte å forhindre guttegjengen i å tenne på en vedstabel utenfor IBM-bygget på Trollåsen i Akershus.

– Da guttene ble forsøkt bortvist startet de først med å kaste flasker og pinner mot vekterne, sier operasjonsleder i Follo politidistrikt, Svein Walle, til NRK.

Det hele skal ha eskalert, og en av vekterne skal ha sett seg nødt til å flykte unna i en bil.

Sendt til sykehus

– Den andre vekteren ble slått i hodet med en stein. Han blødde fra hodet da vi ankom stedet. Han er skadet, men vi vet foreløpig ikke hvor alvorlig. Vekterne er sendt til sykehus, sier Walle.

Begge vekterne skal ha vært ved bevissthet da de ble hentet av ambulansen.

Politiet søker nå etter gjerningspersonene i området. De har satt inn flere patruljer, fått forsterkninger fra Oslo-politiet og bruker helikopter i letingen.

Ønsker kontakt med vitner

Vitner har ifølge politiet forklart at gjerningspersonene er gutter mellom 12 og 20 år.

– Det skal ha vært i alle fall seks gutter, som stakk avgårde til fots.

Politiet har fått tak i bilder som ble tatt av guttene, men vil foreløpig ikke dele disse med NRK.

– Vi ønsker tips fra folk som har sett eller hørt noe. Vi har allerede snakket med to vitner, og vi vil også snakke mer med de to vekterne for å finne ut mer om hva som egentlig har skjedd.

Trollåsen