Hopp til innhold

Varme Oslo-trikker på 17. mai

Oslo-trikkene vil ikke lenger bruke mye elektrisitet på å varme opp eller kjøle ned trikkevognene. Det konstaterer de i et skriv fra august 2023.

Det betyr at selv om Oslo går en varm sommer i møte, og mange bekymrer seg for varmen på 17. mai, vil ikke Sporveien skru opp kjøleanlegget. Det skriver VG.

De nye reglene er at temperaturen inne i trikkene skal være kun én grad kjøligere enn temperaturen utendørs – helt opp til 36 grader. Det betyr at hvis det er 30 grader ute, vil det være 29 grader inne på trikken.

– Det kan hende de burde vurdere å kjøle ned trikken mer, sier Marte Kvittum Tangen, leder av Norsk forening for allmennmedisin til avisen. Hun presiserer at barn, eldre og kronisk syke kan få heteslag ved langt lavere temperaturer.

Pressevakt i Sporveien, Jan Rustad, sier deres primærhensyn ikke er å spare strøm.

– Det er nok en og annen medisiner som vil si deg at for store forskjeller mellom inne- og utetemperatur vil gjøre deg forkjøla. Vi etterstreber at temperaturen skal være levelig. Men det er snakk om å finne et kompromiss som er levelig for flest mulig, sier pressevakt Jan Rustad i Sporveien til VG.

Ny trikk i Oslo (SL 18) på holdeplass sett forfra
Foto: Terje Pedersen / NTB