Hopp til innhold

To funnet døde på Kolbotn: En av de døde var politimann

Politiet har iverksatt drapsetterforskning etter at et ektepar ble funnet døde på Kolbotn utenfor Oslo. En av de døde har bakgrunn fra politiet.

Kolbton. Eketpar funnet død

Kriminalteknikere jobber på stedet onsdag.

Foto: Kaja Staude Mikalsen / NRK

Nødetatene fikk i 01:16-tida natt til onsdag melding av akuttmedisinsk kommunikasjonssentral om en alvorlig voldshendelse, og rykka ut til en adresse på Kolbotn i Nordre Follo.

Der ble en mann og en kvinne funnet døde.

Det er snakk om et ektepar i 40-årene som bodde i boligen. De pårørende er varsla, og parets barn blir ivaretatt av nær familie. Barnevernet er også koblet inn saken.

Den døde mannen har bakgrunn fra politiet. Han har de siste årene jobba på politihøgskolen. Politihøgskolen bekrefter at en av de døde er ansatt i en politistilling hos dem.

Ifølge politiet har ingen av de avdøde noe straffehistorikk hos dem.

En bukett med gule roser ligger på bakken inntil en stolpe.

Naboer har lagt ned blomster i nærheten av boligen der to ble funnet døde natt til onsdag 22. september.

Foto: Kaja Staude Mikalsen / NRK

– En dypt tragisk hendelse

«Dette er en tragisk sak, og våre tanker går naturlig nok til familie, venner og kolleger som berøres av dødsfallene. Ansatte ved Politihøgskolen ivaretas nå i tråd med de prosedyrer vi har,» skriver pressevakt Runar Kvernen ved høgskolen til NRK.

Kommunens kriseteam er koblet inn, for å ta vare på de pårørende.

– Dette er en dypt tragisk hendelse som påvirker mange i våre lokalmiljøer. Våre tanker går til familien, pårørende, og alle som er berørt, sier ordfører i Nordre Follo kommune, Hanne Opdan (Ap)

Ifølge ordføreren er det mange ansatte som er engasjert i arbeidet med å ta vare på de pårørende og deres omgivelser på best mulig måte nå.

Startet drapsetterforskning

Naboer NRK har snakket med i området hvor de døde ble funnet sier de ikke har hørt noe i løpet av natta.

Politiet har starta drapsetterforskning, og onsdag formiddag er det flere krimteknikere inne i leiligheten.

De har ikke gjort noen beslag av noen skytevåpen, men de ønsker ikke å gå inn på hva slags beslag de har gjort.

– Utover dagen i dag er det igangsatt ytterligere etterforskning i saken med taktisk og teknisk etterforskning, sier Nina Marthinsen, politiadvokat i Øst politidistrikt.

Men de mistenker ikke at andre enn de to døde var involvert i hendelsen.

Krimtekniker åpner en dør ut på en terrasse. Krimteknikere jobber onsdag 22. september på åstedet på Kolbotn der to personer ble funnet døde.

Krimtekniker åpner en dør ut på en terrasse. Krimteknikere jobber onsdag 22. september på åstedet på Kolbotn der to personer ble funnet døde.

Foto: Kaja Staude Mikalsen / NRK

De avdøde vil bli obdusert. Politiet vil også jobbe med å avhøre vitner knyttet til personer som har forbindelse med de avdøde.

Spesialenheten skal ikke etterforske saken foreløpig, skriver de i en mail til NRK.

Spesialenheten etterforsker saker som gjelder straffbare forhold begått i tilknytning til tjenesten til ansatte i politiet eller påtalemyndigheten.

– Så langt Spesialenheten er kjent med, har hendelsen ikke slik tilknytning, sier leder for etterforskningsavdeling Øst Norge Liv Øyen.

En krimtekniker snakker med en politibetjent gjennom vinduet på en politibil. Politibilen står parkert på grus, foran noen trær og ved siden av et gjerde.

Krimteknikere jobber på stedet onsdag formiddag.

Foto: Kaja Staude Mikalsen / NRK