Hopp til innhold

Teaterbåten «Innvik» sank i natt

Søndre Follo Brannvesen og et større antall andre redningspersonell var natt til fredag på Svestad brygge på Nesodden, der en båt på 100 fot var iferd med å gå ned.

Båt har problemer på Nesodden

Den 100 fot store båten var sent torsdag i kveld i ferd med å synke.

Foto: Erik Engen / NRK

Politiet fikk sent torsdag kveld melding om at det var hull i båten og at den tok inn vann.

Redningspersonnelet måtte etterhvert evakuere, da den 100 fot store båten holdt på å gå rundt, meldte alarmsentralen Brann Østold og Follo på Twitter.

Brannbåten til Oslo brannvesen var på plass på Svestad brygge for å bistå. De kjempet for å forhindre at 4 tonn bunkerolje lekket ut i sjøen.

Det ble nedjustert til å være dieselolje, og trolig er det svært få mengder som faktisk har lekket ut i sjøen, sier vaktleder Morten Ravneng i 110-sentralen i Follo til NRK fredag morgen.

Se video fra redningsaksjonen

Den tidligere Teaterbåten MS Innvik gikk delvis ned ved Svestad brygge på Nesodden som følge av stormen som herjet over store deler av Sør-Norge torsdag kveld.

Brannbåten til Oslo brannvesen var natt til fredag på plass på Svestad brygge på Nesodden for å bistå med redningsarbeidet.

Båten ligger fredag morgen delvis på bunn ved Svestad brygge.

– Brannvesenet konstaterte i løpet av natten at det ikke var mer å få gjort i mørket. Da lå MS Innvik delvis på bunnen ved bryggen, ifølge operasjonssentralen Steffen Øvstedal i Follo politidistrikt til NRK ved 05.30-tiden.

Sivilforsvaret har ifølge Øvstedal holdt vakt ved båten i natt.

Ved 06-tiden fredag morgen venter 110-sentralen på at det skal bli lyst.

– Så fort det lysner vil brannvesenet på stedet ta en befaring, sier Ravnen i 110-sentralen i Follo.

Var teaterbåt

Den tidligere bilferja ble Norges første teaterbåt i 1982. Båten var i drift på Vestlandet til 2001.

I 2001 ble teaterbåten M/S Innvik kjøpt av Nordic Black Theatre, og lå ved kai i Bjørvika i Oslo som kombinert teaterbåt, sommerhotell og serveringssted fram til salget i 2010.

MS «Innvik» ble solgt til nye eiere 31. august 2010, og har siden ligget på Svestad brygge på Nesodden i Akershus.