Hopp til innhold

Sa først nei til rollen som Silvio

Nå tror artist og skuespiller Little Steven at det kan komme en ny Sopranos-film.

Little Steven

I dette intervjuet røper Little Steven blant annet hvordan Bruce Springsteen lukter.

Foto: Vilde Hjertholm Lunde / NRK

Musiker og skuespiller Steven Van Zandt som spiller gitar i Bruce Springsteen sitt E-street-band, skulle ønske at han var mer lik rollefiguren sin i mafiaserien Sopranos, Silvio Dante.

- Jeg ønsker jeg hadde mer av Silvio i meg, jeg ville fått mer arbeid gjort og forhandlinger villle vært mye enklere, humrer Van Zandt.

- Sa først nei

Steven van Zandt, eller Little Steven sitter på kafè og skuer utover Oslo og forteller hvordan han egentlig sa nei til rollen som Silvio Dante i mafiaserien Sopranos.

- Jeg sa faktisk nei, da han spurte om jeg ville være med i serien. Jeg har ingen interesse av å være skuespiller, var svaret mitt.

Men store omveltninger i musikkbransjen fikk musikeren til å tenke seg to ganger om.

- Musikken hadde begynt å bli litt rar på den tiden, dette var jo på midten av nittitallet. Jeg trengte noe nytt å gjøre, for jeg klarte ikke å relatere til musikken lengre, forteller han.

Little Steven produserte tre album tidlig på nittitallet, før han sluttet helt.

- Det var ingen vits å holde på lengre, ingen radio kunne spille låten, ingen plateselskap ville signere, det virket bare som om det var over. Og det er det, mer eller mindre. Så jeg bestemte meg for å prøve, og fikk rollen, sier Little Steven, eller Van Zandt, om du vil.

- Kan bli ny Sopranos-film

Sopranos er en amerikansk dramaserie som som ble sendt på tv i USA fra januar 1999 til juni 2007.

Ifølge Wikipedia handler serien i hovedsak om familiefaren og mafiasjefen Tony Soprano og de problemer han må hanskes med, både hjemme og blant en gruppe med menn som han er sjef over i New Jerseys mafiamiljø.

Little Steven spiller rollen som Silvio Dante, en av Sopranos mest betrodde menn.

Serien har blitt omtalt som «kanskje det største mesterstykket innen pop-kultur noensinne» av det amerikanske bransjetidsskriftet Vanity Fair. Den er en av de siste tiårenes største TV-suksesser, og har siden 1999 vunnet flerfoldige priser, blant annet 13 Emmy-er og fem Golden Globe-priser.

Little Steven mener det ikke er altfor usannsynlig at det kommer en Sopranos-film.

- Det vil ikke bli flere tv-epsioder, men kanskje en film. Det kan skje, sier han.

LES OGSÅ: Sopranos blir film

- Beatles endret verden

Men det er først og fremst som musiker at Little Steven først ble kjent. Og det var The Beatles som endret verden for 13 år gamle Steven, da de for første gang opptråde på amerikansk tv.

- Hele verden endret seg den dagen. De var så gode og så annerledes at det åpnet seg en ny verden. Men man så ikke helt hvordan man kunne bli en del av den.

Men noen få måneder senere kom Rolling Stones på turnè, og de fikk det til å se enklere ut enn det var.

- Håret var villere, de hadde annerledes klær, og var litt mer tilgjengelige. Så jeg tenkte at Betales, det kan jeg nok ikke gjøre, men Rolling Stones kan jeg kanskje fikse, sier Little Steven.

- Bruce lukter kokosnøtt

Som musiker er Steve Van Zandt kjent fra Bruce Springsteens E Street Band hvor han spiller gitar og mandolin. Han har siden midten av 1990-tallet tidvis opptrådt sammen med bandet.

Og et litt uventet spørsmål om sin mangeårige samarbeidspartner Bruce Springsteen har han ingen problemer med å besvare.

- Hvordan lukter Bruce Springsteen?

- Haha, var det sjefen din som ba deg spørre om det? Han lukter godt, som en kokosnøtt.

Fredag er Little Steven gjest hos Skavlan.