Hopp til innhold

Politiet: Ingen pågrepet for hærverk etter ungdomsbråk

Politiet rykket flere ganger ut til ungdomsbråk på Vestli og Stovner i Oslo i helgen. Tre personer ble innbrakt, men ikke pågrepet. De er kjenninger av politiet.

Politiet om hendelser på Stovner

STOVNER: Politiet på Stovner i Oslo holdt mandag pressekonferanse i forbindelse med uroen i bydelen i helgen. Politiinspektør John Roger Lund sier at politiet ser alvorlig på hendelsene.

– Vi ser helt klar likhetstrekk, men etterforskning vil vise om det er sammenheng, sier politiinspektør John Roger Lund ved Stovner politistasjon om helgens ungdomsbråk på Stovner og Vestli.

Ifølge politiet er det trolig snakk om 10–15 ungdommer som er involvert i flere hendelser i løpet av helgen. Politiet etterforsker nå følgende hendelser:

  • Natt til lørdag kl. 01:50, ved Stovner T-banestasjon. Ungdommer kastet stein mot en vekterbil og tente på søppelkasser. Da brannvesenet kom til stedet, kastet ungdommene stein på dem.
  • Natt til søndag, kl. 01:30 ved Stovner senter. Ungdommer kastet stein mot vekter. Tre ungdommer ble innbrakt, ikke pågrepet. Det er kjent av politiet fra før.
  • Natt til søndag kl. 05:30, ved Vestli skole. En søppelkasse ble påtent.
  • Natt til mandag kl. 01:10, ved Vestli skole. Det ble satt fyr på taket på en bil og kastet stein mot vekter. Ungdommene løp da politiet kom til stedet.

Kjenner ungdommene

– Vi ser alvorlig på hendelsene. Slik vil vi ikke ha det, sier Lund

Politiet har nedsatt en egen etterforskningsgruppe som skal innhente video, informasjon og annet som kan identifisere gjerningspersonene. De mener det er for tidlig å si noe om motivet til ungdommene.

– Vi kjenner ungdommene fra før, og noen kan ha kriminell bakgrunn.

Ingen er pågrepet, men tre ungdommer ble innbrakt. Det betyr at politiet kunne holde dem i fire timer. Lund sier at de har god oversikt over ungdommene i bydelen, og at det er ingenting som tyder på «svenske tilstander»

– Her har det vært ungdom som har kastet stein mot mannskaper på åsted. Vi er ikke der hvor vi ikke går inn i områder på grunn av frykt for mannskapene våre. Det er helt utenkelig.

Politiet har hatt møte med byrådslederen og bydelen.

Bydelen vurderer tiltak

Bydelsdirektør i bydel Stovner Alv Sørland sier til NRK at de har blitt orientert av politiet om helgens hendelser.

– Alt som vi har av informasjon nå tilsier at det er mer eller mindre innenfor normalen, og vi prøver da å ha is i magen og vurderer om og hva vi skal sette inn av tiltak, sier Sørland mandag ettermiddag.

Bydelen kan sette tiltak fra barnevernet, Nav eller skolehelsetjenesten.

Etter brann på Vestli skole

SPOR: Merker etter helgens bråk og ildspåsettelser. Her ved Vestli skole.

Foto: Camilla Skarra / NRK