Hopp til innhold

Politiet vet ikke hva som har skjedd med kvinnen som ble funnet død på Snarøya

En kvinne mellom 30 og 50 år ble funnet død i Bærum lørdag formiddag. Rettsmedisineren undersøker fortsatt stedet der kvinnen ligger. Pårørerende er ikke varslet.

Politiet fikk melding om dødsfallet lørdag 12.15 av en som bor i nærområdet.

Dette er et område med eneboliger og tomannsboliger, og den døde kvinnen ble funnet på en betongplatting.

– Kvinnen har skader i hodet og det er blod i området. Hun ble funnet i nærheten av et hus med to etasjer. Hun kan ha falt ned på betongplattingen fra et uteområde, fra en terrasse eller fra bakkeplan, sier Kathrine Eilertsen, politiadvokat på Bærum politistasjon i Oslo politidistrikt.

Politiet arbeider med å undersøke om det har skjedd noe kriminelt.

– Vi har ikke konkludert med hva som har skjedd. Det kan være et fall. Men hun har ikke fått et illebefinnende mens hun sto på betongplattingen.

Leter etter sikker identitet

Kvinnen er ikke identifisert. Politiet har funnet en veske, men det gir ingen sikker identifikasjon.

– Vi kontakter ikke pårørende på bakgrunn av det som ligger i en veske. En mobiltelefon må ikke nødvendigvis være den dødes for eksempel. Vi bruker det som er i veska til å gå til registre med bilder. Vi vil være veldig sikre før vi går til pårørende.

Rettsmedisineren arbeider fortsatt på Snarøya

Det er Bærum politistasjon som etterforsker saken. De har sperret av området der både politiets kriminalteknikere og rettsmedisineren undersøker den døde kvinnen og området rundt.

Kriminalteknikerne gjør tekniske undersøkelser som å undersøke fotavtrykk og samle inn DNA. Rettsmedisinere undersøker hva som kan ha forårsaket skader.

– Rettsmedisinere vil gjerne være med ut på åstedet mens den døde fortsatt ligger der for å få førstehåndsinformasjon, i stedet for å arbeide på bakgrunn av fotografier, som de ofte må. Nå kan han danne seg sitt eget bilde.

Politiet antar at den døde kvinnen blir flyttet fra funnstedet på Snarøya seinere i kveld. Da vil rettsmedisineren obdusere henne.

Lå der ikke i går kveld

Politiet har snakket med beboere på Snarøya. Ingen har reagert på noe spesielt, men det er klart at kvinnen ikke lå på betongplattingen i går kveld.

– Hun har ikke ligget der siden i går. Dette må ha skjedd enten seint i natt, på morgenkvisten eller tidlig i formiddag.

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 02800.