Hopp til innhold

Politiet ber om tips etter brutalt ran i Oslo

En ansatt i en klesbutikk på Sjølyst i Oslo ble tirsdag kveld lagt i håndjern av flere ranere, men ble ikke fysisk skadd. Nå ønsker politiet informasjon fra publikum.

Høyer ansatt ranet og satt i håndjern

LAGT I HÅNDJERN: En ansatt i Høyer på Sjølyst ble lagt i håndjern midt i åpningstiden da klesbutikken ble ranet.

Foto: Frank H. Evensen

Politiet tvitret i 20-tiden tirsdag kveld at de søker etter flere gjerningsmenn. Nær en times tid senere hadde ikke politiet meldt om at noen var pågrepet i saken.

– Ranet skjedde ved 19 tiden tirsdag kveld og det ble trolig utført av tre eller fire personer som kom inn i åpningstiden, og har da tatt seg ut etter det, sier Anette Grevstad Myrhaug, politiadvokat i Oslo politidistrikt.

Les også: Kvinne stripset og ranet hjemme
Les også: Husket ikke pinkode, ble slått i hodet

Ønsker tips

Det er foreløpig uvisst hva de har fått med seg. Antakelig er det ikke snakk om stort utbytte, men det er for tidlig å si noe om akkurat nå, sier politiet. De fikk melding fra en ansatt i en annen butikk som tilfeldigvis tittet inn på Høyer, og da oppdaget at den ansatte der var lagt i bakken og påført håndjern.

– Politiet ønsker å komme in kontakt med personer som har tips, som har vært på stedet ved Karenslyst Allè i den aktuelle tidsperioden. Da snakker vi om litt før klokken 19.00 til 19.30, og som har gjort observasjoner som de tenker det er viktig at politiet har med videre i etterforskningen, sier Myrhaug.

Les også: – En krevende høst, men ingen ransbølge
Les også: Må sikre både forretning og hjem for å unngå ran

Høyt prioritert

Gjerningsmennene skal være 170–180 centimeter høye, og alle skal ha hatt på seg stjålne Canada Goose-jakker. Politiet har satt inn store ressurser på å få saken oppklart, og blir dermed høyt prioritert.

– Det er en alvorlig sak når det blir utført ran på denne måten. Det skaper utrygghet for publikum og for dem som jobber i butikk, sier Myrhaug.

Hvis noen har viktig informasjon eller observasjoner som de tror er viktig at politiet har med i etterforskningen kan de ta kontakt med jourhavende etterforsker som kan nås på telefon 22668584.