Hopp til innhold

OL-håpet lever for Krogh etter solid spill i Spania

Kristian Krogh Johannessen (28) fra Hokksund er sikret viktig spillerett neste sesong, etter sterkt spill i en maratonturnering i Spania.

Golfproffen endte på 9. plass i Tarragona, litt sør for Barcelona.

Onsdag startet han med to birdier på de tre første hullene, før han fulgte opp med enda en før runding etter ni hull. På det 14. hullet pådro Krogh seg en bogey. På de tre siste hullene ble det birdie, bogey, birdie – og han avsluttet dagen på tre slag under par.

Krogh endte turneringen på 20 slag under par.

Han ville uansett fått spille mye på DP World Tour, også kjent som Europatouren, men får nå en spillerett som sikrer ham start i de fleste turneringene.

Krogh endte på 34. plass i sesongavslutningen i Qatar for to uker siden, og var dermed akkurat ikke blant de 116 beste spillerne på touren. Derfor måtte han gjennom turneringen i Spania, som gikk over seks dager – og hvor en plassering blant de 25 beste ville sikret ham en god kategori neste sesong.

Turneringen er en del av Q School-systemet, hvor q-en står for qualifying. I løpet av høsten har stadig flere utøvere blitt skrellet bort, før den avgjørende turneringen i Tarragona.

Siden det er 18 hull hver dag i nesten en helt uke, kalles turneringen av mange «den tøffeste testen i golf», ikke minst siden det også står så mye på spill.

Sesongen har vært trøblete for Krogh, som blant annet har slitt mye med en ryggskade. De siste ukene har stadig flere brikker falt på plass, og i Spania har han de siste dagene tidvis storspilt.

Krogh har nå også pustet nytt liv i håpet om å spille OL i Paris til sommeren, hvor Viktor Hovland naturligvis allerede er kvalifisert. Kompisene representerte Norge i forrige OL, i Tokyo i 2021.

Kristian Krogh Johannessen under OL i Tokyo.
Foto: Heiko Junge / NTB