Hopp til innhold
En kvinne ble skutt og drept på Oppsal
Foto: Heiko Junge / NTB

Kvinne drept på Oppsal, Oslo i 2018

Oppsummert

En kvinne i 40-årene ble drept av sin samboer på Oppsal i Oslo 26. september 2018. Mannen i 50-årene ble dømt til 10,5 års fengsel i Borgarting lagmannsrett i 2022. Høyesterett opphevet dommen, og lagmannsretten behandler saken igjen i desember 2023.

 • Opphever dom mot mann som drepte kjæresten med hagle

  Høyesterett har opphevet dommen der en mann i 50-årene ble dømt for forsettlig drap på kjæresten i Oslo i 2018.

  Hagla hadde en feil der den gikk av ved sammenklapping.

  Høyesterett har kommet fram til at for å kunne dømme noen for forsettlig drap, må forsettet til gjerningspersonen dekke det virksomme elementet i drapshandlingen.

  Lagmannsretten må derfor behandle saken på nytt.

  Offeret var en kvinne i 40-årene.

  Drapet skjedde i parets leilighet på Oppsal den 26. september 2018.

  (NTB)

 • Mann dømt til fengsel for å ha drept kjæresten

  En 57 år gammel mann er dømt til ti og et halvt års fengsel for å ha drept kjæresten med hagle, melder. Drapet skjedde på Oppsal i Oslo i 2018.

  I tingretten ble mannen frikjent for forsettlig drap og trodd på at hendelsen var et uhell. Han ble dømt til tre år og sju måneders fengsel for uaktsomt drap og brudd på våpenloven.

  Flertallet av dommerne i Borgarting lagmannsrett mener imidlertid at han skal dømmes for drap, noe som tredobler lengden på fengselsstraffen. Det melder TV 2.

 • Ankesak starter etter at kvinne ble skutt på Oppsal

  Tirsdag starter ankesaken etter at en mann ble dømt for å ha skutt og drept samboeren sin. I fjor sommer ble han dømt til fengsel i tre år og sju måneder, men statsadvokaten anket dommen.

  Kvinnen ble skutt i en blokkleilighet på Oppsal i Oslo i september 2018. Mannen forklarte at skuddet gikk av ved et uhell, men påtalemyndigheten mener at mannen drepte kjæresten sin med vilje.

  Det er satt av seks dager til rettssaken i Borgarting lagmannsrett.

 • Ankesak starter etter drap på Oppsal i Oslo

  Tirsdag starter ankesaken etter at en mann ble dømt for å ha skutt og drept samboeren sin. I fjor sommer ble han dømt til fengsel i tre år og sju måneder, men statsadvokaten anket dommen.

  Kvinnen ble skutt i en blokkleilighet på Oppsal i Oslo i september 2018. Mannen forklarte at skuddet gikk av ved et uhell, , men påtalemyndigheten mener at mannen drepte kjæresten sin med vilje.

  Det er satt av seks dager til rettssaken i Borgarting lagmannsrett.

 • Dømt etter å ha skutt samboeren

  En 56 år gammel mann er dømt til tre år og sju måneders fengsel for uaktsomt drap etter at han i 2018 skjøt samboeren sin med hagle på Oppsal i Oslo. Det skriver TV 2.

  Det var under en krangel i en leilighet på Oppsal i Oslo i september 2018 at den 56 år gamle mannen skjøt kvinnen med hagle. Mannen ringte selv etter ambulanse og fortalte at han hadde skutt samboeren, en 49 år gammel kvinne, ved et uhell.