Hopp til innhold

Krever svar om Tryvann-anlegg

Snøbrettfolket fortviler over at det er umulig å få svar på om utbyggingen av Wyllerløypa er forenlig med den nye markaloven.

Henning Martinsen i Arctic Challenge

Illustrasjonsfoto.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Wyller Multiarena for alpint, snowboard og freestyle venter bare på en avklaring. Nå krever generalsekretær Dagfrid Forberg i Norges Snowboardforbund klart svar fra Miljøverndepartementet.

- 100.000 snowboardere i Stor-Oslo trenger anlegg

- Vi har jo rundt 200.000 snowboardere i Norge, og vi regner med at i underkant av 100.000 av disse bor i eller tilhører Stor-Oslo. Og vi trenger anlegg, sier Forberg til NRK Østlandssendingen.

Anlegget det er snakk om i tilknytning til Tryvann Vinterpark har fått navnet Wyller Multiarena og omfatter blant annet ny seks-seters stolheis, utvidelse av dagens Wyllerløype, to nye nedfarter og superhalfpipe. Alt med flomlys.

Les også: Sammen for Wyller

- Avhengige av klarsignal fra Miljøverndepartementet

I juni ble utbyggingen besluttet utsatt fordi ingen kunne svare på om anlegget vil bli akseptert innenfor markagrensa. Forslaget til ny markalov ble lagt fram fredag, men fortsatt vil ingen i Miljøverndepartementet gi noe svar. Nå har Snowboardforbundet skrevet brev til departementet og bedt om en avklaring.

- Nå står hele prosjektet og faller på dette. Vi har fullfinansiert anlegget, og alle krefter trekker i en retning. Vi er bare avhengige av å få klarsignal i forhold til Miljøverndepartementet.

Les også: Nytt snøbrett-mekka i Oslo

- Men er et såpass stort anlegg forenlig med vern av marka?

- Vi mener at et så stort anlegg er forenlig, og at det vil gi en kjempemulighet for barn og ungdom i osloområdet til å komme seg ut på vinteren. Det vil gi de mulighet til å gjøre det de synes er morsomst, og til å leke seg på ski og snowboard. Jeg tror det vil treffe mange ungdommer som synes det er gøy å gjøre noe mer actionfylt og lekent. Og jeg tror det å sette seg på trikken og komme seg ut i den vinterarenaen vil være midt i blinken, mener Forberg.

Lae engstelig for at planene ikke blir realisert

Wyller Multiarena vil koste 100 millioner kroner, og Oslo kommune bidrar med 33 av dem. Også byrådsleder Erling Lae fortviler over mangelen på avklaring.

- Nå har vi veldig spennende planer for utbygging av Tryvann vinterpark, som både vil tilby ny snowboardbane, bedre forhold for alpint, og også for terrengsykling, som er veldig viktig for byens barn og unge. Her kan de få et enestående tilbud som er spennende, og det mangler ofte storbyungdom. Dette ligger innenfor marka, og slik det nå ser ut er jeg engstelig for at vi ikke får realisert disse planene. Men det vet jeg lite om fordi vi ikke er tatt med i dette underveis, sier Lae til NRK Østlandssendingen.

Les også:

Vil ha snøbrett-VM til Oslo

Ruter slakter Tryvannsbanen