Hopp til innhold

Nytt snøbrett-mekka i Oslo

Oslo kommune blar opp pengene som er nødvendig for å gjøre Tryvann vinterpark klar til VM i snøbrett. Men det er allerede for sent å få VM i 2009.

Snowboard

Mer av dette i Oslo neste år.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Tryvann skisenter og Arctic Challenge får 33 millioner kroner av Oslo kommune til utbygging av Tryvann vinterpark.

Utbyggingen er nødvendig for å gjennomføre VM i snøbrett i Oslo og vil til sammen koste 100 millioner kroner.

Private investorer skal sørge for 67 millioner kroner til anlegget. Oslo kommune blar nå opp resten. Det kommer fram i byrådets forslag til revidert budsjett for 2008 som ble lagt fram i dag.

- En viktig beslutning

- Vi er svært fornøyd med denne beslutningen. Dette er en viktig og riktig utvikling for snøidretten i Oslo, sier Anders Wassgren, daglig leder Tryvann Skisenter.

Arctic Challenge har sammen med Tryvann vinterpark og Norges snowboardforbund jobbet for å få snøbrett-VM til Norge i 2009. Det løpet er allerede kjørt, men de håper nå å få VM senere.

- Toget er gått når det gjelder snøbrett-VM 2009. Den avgjørelsen ble tatt i januar, fordi det begynte å haste med å få ting på plass. Men i framtiden kan vi søke om VM og det vil også være mulighet for en utvidet variant av Arctic Challenge, sier Wassgren til NRK.

- Bra for barna

Etter utbyggingen vil det bli et fullverdig anlegg for alpint, snøbrett og fristil. Da kan man blant annet arrangere VM i snøbrett, slik pådriver innenfor dette miljøet har ønsket.

Anlegget øker tilbudet for trening og konkurranser i Oslo området vesentlig, og blir ikke minst viktig for uorganisert idrett for barn og unge.

Nå som pengene er på bordet er Wassgren klar til å starte utbyggingen allerede denne sommeren. Da kan det trolig allerede stå ferdig til desember.

- Miljøvennlig

Snøbrett-stjernen Terje Håkonsen, som også står bak Arctic Challange, har vært blant de mest ivrige for å få bygd ut snøbrett-annlegget på Tryvann.

Han har pekt på miljøårsaker til at et snøbrett-annlegg bør ligge sentralt, i tillegg til at det er bra for rekruttering til sporten.

Tryvann Vinterpark

Tryvann Vinterpark skal

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX