Hopp til innhold

Tenåring knivstukket ved videregående skole

To personer er pågrepet etter et slagsmål ved Kuben videregående skole i Oslo, hvor én elev ble knivstukket. Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

POLITI: Nødetatene var på stedet kort tid etter at de fikk inn meldinger om et slagsmål ved Kuben videregående skole i Oslo.
Foto: Christian Ziegler

En gutt i tenårene er knivstukket i forbindelse med et slagsmål ved Kuben videregående skole på Økern.

Klokka 14.34 melder politiet på Twitter at to personer blir pågrepet, og at tre personer blir innbrakt.

– Mye tyder på at hendelsen i dag bunner ut i en eksisterende ungdomskonflikt. Hendelsen etterforskes bredt og det utelukkes ikke flere pågripelser, skriver politiet videre

Den skadde gutten er kjørt til sykehus med ambulanse, og skal ha vært ved bevissthet. Politiet har ikke kunnet si noe nærmere om skadeomfanget, annet enn at han er stukket flere ganger.

Det var klokka 12.10 at den første meldinga kom inn til politiet. Flere personer ringte inn og meldte fra om et pågående slagsmål utenfor Kuben videregående skole.

Ifølge Kristoffer Bang, politiets innsatsleder på stedet, fikk politiet meldinger om at det var observert både pistol og kniv i forbindelse med slagsmålet.

Flere involvert

Foreløpig er det usikkert hvor mange personer som er involvert. Ifølge Thor Grøttum, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, er det sju personer som har slåss.

– Så er det mange som løper. Derfor er det litt problemer med å finne ut hvem som er involvert og hvem som ikke er det. Vi har kontroll på i alt fire personer, i tillegg til han som er knivstukket, sa Grøttum til NRK rundt klokka 13.

Politiet rykket ut til Kabelgata etter meldinger om et slagsmål og knivstikking.
Foto: Henriette Mordt

Senere meldte politiet at de hadde kontroll på fem personer, i tillegg til den skadde.

Politiet lette etter flere gjerningspersoner i området, men anså situasjonen som under kontroll. Det opplyste innsatsleder Kristoffer Bang rundt klokka 13.15.

– Ja, i den forstand at vi ikke ser noen pågående situasjonen her nå. Men vi er ikke sikre på om vi har fått tak i alle, sier han.

Foreløpig vil ikke politiet spekulere i om hendelsen mandag har noen sammenheng med siste ukers voldshendelser i Oslo-området.

– Det er helt umulig for meg å se om det er noen sammenheng i det bakenforliggende. Det må vi jobbe med senere. Nå er vi på det akutte, som er å redde liv og prøve å få kontroll på stedet, samt skaffe oss den informasjonen vi kan for å etterforske videre, sier Bang.

Flere elever involvert

Klokka 14.00 møtte rektor Kjell Ove Hauge pressen utenfor skolen. Der bekreftet han at den skadde gutten er elev ved skolen, og at hans foresatte er kontaktet. Rektoren bekreftet også at flere av skolens elever var involvert, men visste ikke i hvilket omfang.

TRIST: Rektor ved Kuben videregående skole, Kjell Ove Hauge, beskriver hendelsen som trist. Nå vil skolen forsøke å ivareta elevene på best mulig måte.
Foto: Christian Ziegler

Like før møtet med pressen sendte Hauge ut en melding til elever, lærere og foresatte ved skolen. Der informerte han dem om situasjonen.

Skolen prøver nå å fortsette skolehverdagen så godt det lar seg gjøre. Samtidig skal de elevene som har behov for det, få snakke med noen så fort det lar seg gjøre.

– Noen elever har vært litt for tett på og sett hendelsen. Da er det viktig for oss å være nær dem og åpne opp for at de kan komme og snakke med noen, så fort som mulig, sier Hauge.