Hopp til innhold

Kilde treer på trening i Wengen

Bærumsalpinisten Aleksander Aamodt Kilde hadde tredje beste tid i tirsdagens utfortrening i sveitsiske Wengen. Arrangørens første hinder for helgens utforrenn er passert.

Kilde ble kun slått av Stefan Rogentin og den franske veteranen Johan Clarey. Kilde var 58 hundredeler bak Rogentin, som noterte tiden 1.46,40.

Nordmannen har vunnet tre av de fem første verdenscuprennene i utfor denne sesongen. 30-åringen vant fjorårets utfor i Wengen.

Snømangel og et dårlig værvarsel gjør at det fortsatt er usikkert hvorvidt konkurransene i Wengen blir noe av. Det er meldt regn og plussgrader hver dag ut uken.

En treningsomgang i utfor er obligatorisk og må være gjennomført for å avholde et utforrenn, så det er iallfall i boks for arrangøren av det ikoniske rennet ned Lauberhorn-fjellet. Wengen-utforen er den lengste i alpinsirkuset.

Aller først er det super-G på programmet fredag før lørdagens utfor. Søndag er det slalåm.

Adrian Smiseth Sejersted noterte seg for 15. beste tid og var 1,46 sekunder bak Rogentin i mål. Markus Nordgård Fossland kom på 45.-plass. Henrik Røa har prioritert trening og europacuprenn denne uka og stiller ikke i Wengen.

(NTB)

Alexander Aamodt Kilde, alpinist, trening, Wengen, Adelboden, Sveits
Foto: Giovanni Pizzato / AP