Hopp til innhold

Full strid: – Dette er trist og uetisk

Det sier Aps Saera Khan, etter at det ble klart at SV får vervet som leder for bydelsutvalget i Grünerløkka.

Per Østvold (SV) og Saera Khan (Ap)

Per Østvold (SV) og Saera Khan (Ap) flyr i tottene på hverandre etter at det mandag ble klart at Østvold kapret ledervervet i bydel Grünerløkka.

Foto: Scanpix

– Dette hadde jeg ikke forventet meg av lederen for Oslo SV, som er en erfaren politiker. Dette er trist for velgerne på Grünerløkka, sier Arbeiderpartiets toppkandidat Saera Khan til NRK.

Det er nå full politisk strid mellom Ap og SV i Oslo etter kampen om vervet som leder for bydelsutvalget på Grünerløkka.

Mandag ble det klart at Per Østvold fra SV blir ny leder, med Høyre, Venstre og Miljøpartiet De Grønne i ryggen.

Se tv-saken:

Video Full strid mellom Ap og SV i Oslo

Full strid mellom Ap og SV i Oslo

– SV har drevet et dobbeltspill

Mens SV på sin side sier de ikke har hatt noen forpliktende avtale med Ap, hevder Khan at Ap og SV var enige om at hun skulle bli ny BU-leder.

– Da jeg fikk beskjed om at SV hadde signert en avtale med Høyre ble jeg mildt sagt svært overrasket, og ikke minst veldig skuffet, sier Khan.

– Per Østvold må ha vært i dialog med de borgerlige partiene samtidig som han var i dialog med oss, ettersom han inngikk en avtale med dem samtidig som han avtalte nye møter med oss.

Hun mener SV har opptrått uetisk og drevet et dobbeltspill.

– Forstår at Khan er forbitret

SVs Per Østvold avviser på det sterkeste beskyldningene, og sier at de aldri kom frem til en bindene avtale med Arbeiderpartiet.

– Vi har kommet fram til et resultat der flertallet støtter meg som BU-lder og ikke Saera Khan. Det er hun selvfølgelig forbitret over, sier Østvold.

Han mener Ap forsøker å kare til seg viktige verv, og tar det som en selvfølge at SV skal vike.

– Det har vi ikke gjort på Grünerløkka. Vi har solid flertall for at jeg blir BU-leder, og slik kommer det il å bli enten Ap surmuler eller velger å roe dette ned.

Per Østvold sier han har ni av 15 representanter bak seg, forventer at også Ap vil stemme på ham når bydelsutvalget konstituerer seg 27. oktober.

Kan ødelegge samarbeidet

Saera Khan sier at Ap valgte brøt videre dialog om samarbeid med Høyre, på grunn av det de oppfattet som en avtale med SV.

Nå håper Østvold at den politiske striden mellom de to partiene på Grünerløkka ikke vil ødelegge for samarbeidet dem i mellom i bystyret.

– Vi har samarbeidet om mange viktige saker, og det synes jeg vi skal fortsette med. Men ønsker Ap strid, kan de ødelegge denne gode tonen, sier han.