Hopp til innhold

– Det er magisk og flott

Tusenvis av Oslo-folk vandret i torsdag kveld langs Akerselva, som var lyst opp av fire tusen fakler. Fakirer, dans og musikk gjorde veien langs elvebredden til en sammenhengende forestilling.

Det er femtende året på rad at arrangementet «Elvelangs i fakkellys» får mange tusen mennesker til å vandre langs Akerselva, fra Frysja til Vaterland.

Belysningen langs elvebredden er slukket, og elven lyses isteden opp av fakler og lys så langt øyet kan se.

– Det er magisk. Det er utrolig flott, rett og slett. Det er godt at man kan ta noen som er så vakkert her i byen og lage noe ut av det, sier Sebastian Rajendram.

Fakirer, lys og musikk langs elven

Selv om det nærmest er kø langs elven ned mot Grünerløkka, er det ingen sure miner å spore. Folk titter nysgjerrig rundt seg, og tar det hele med ro der de rusler i flokk.

For det er mye å se på langs elven. I parken på Myrløkka er det fakirshow, til stor appalus fra de mange menneskene som har samlet seg for å se på. Litt lenger nedover elvebredden er det live musikk. I vannkanten ved Myrens Verksted sitter et kjærestepar på en benk, som er lyst opp i rødt romantisk lys, og i vannet lengre ned i elva er det formet et hjerte av steiner som lyst opp av flere små fakler.

Vennene Sebastian Rajendram, Fredrik Juul og Gerth Pack er ute å vandrer for å se på utstillinger som venner av dem har laget. Fredrik Juul er rusler langs elven for tredje året på rad.

– Jeg liker stemningen her. Det er litt småkalt i lufta i dag og høsten er i gang, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Elvelangs 2014

MAGISK: Fredrik Juul, Gerth Pack og Sebastian Rajendram er alle enige om at det er magisk stemning langs Akerselven i kveld.

Foto: Sissel Helen Kvalvik / NRK

Nærmere 40.000 mennesker

I løypa møter de vandrende rundt 100 ulike kunstneriske innslag, som musikk, installasjoner og dans. De tre vennene har samlet seg utenfor et telt ved broen under Ring 2, der det er livemusikk.

– Det er masse folk og det er kos, ordentlig kosestemning. Også er det mye bra kunst langs elven, sier Juul.

Tidligere år har nærmere 40.000 mennesker ruslet langs Akerselva under Elvelangs, som arrangeres torsdagen nærmest høstjevndøgn.

– Dette bringer folk sammen, og det får folk ut. Jeg syntes det er hyggelig at man bruker det flotte som finnes rundt seg, konkluderer Sebastian Rajendram.