Hopp til innhold

Drapssiktet erkjente straffskyld

Den 37 år gamle mannen som er siktet for forsettlig drap på en 49-åring i Aurskog i Akershus i februar, erkjente onsdag straffskyld for en tidligere voldsepisode mot den samme mannen.

Aurskog-drapet

37-åringen er tiltalt i saken sammen med sin 35 år gamle samboer, den dreptes ekskone.

Foto: Stig Morten Waage / NRK

37-åringen er tiltalt i saken sammen med sin 35 år gamle samboer, den dreptes ekskone.

Da saken startet i Nedre Romerike tingrett i Lillestrøm onsdag, erkjente mannen for første gang forholdet som fant sted to uker før han slo i hjel mannen med øks.

Tiltalte ble siktet for legemsbeskadigelse mot 49-åringen etter en konfrontasjon med ham utenfor huset i Aurskog der drapet senere fant sted.

Ifølge samboerparet forsøkte den nå drepte mannen å slippe løs kvinnens hunder. Det endte i en voldsom krangel der 37-åringen slo ham i hodet med en jernstang.

Hevder nødverge

Tiltaltes forsvarer, Gard A. Lier, sier til Romerikes Blad at hans klient i ettertid innser at han burde handlet på en annen måte.

Når det gjelder drapstiltalen hevder 37-åringen fortsatt at han handlet i nødverge og nekter straffskyld.

Kvinnen var tidligere siktet for overlagt drap. Hun er nå bare tiltalt for å ha motarbeidet politiet ved blant annet å kjøre liket til Sverige, kjøre vekk avdødes bil, vaske åstedet, samt ødelegge og brenne andre gjenstander som kunne knyttes til
drapet eller avdøde.

I retten erkjente hun ikke straffskyld for dette.

Det er satt av sju dager til saken som er ventet å være ferdig fredag 10. desember.

Les flere nyheter fra Oslo og Akerhus. Følg NRK Østlandssendingen på facebook og twitter.