Hopp til innhold
Trafikkulykke ved Åråsen i Lillestrøm.
Foto: Fouad Acharki / NRK

Dødsulykke ved Åråsen

Oppsummert

En 48 år gammel kvinne døde da hun ble påkjørt av en betongbil ved Åråsen stadion i Lillestrøm 15. november 2022. Mannen som kjørte betongbilen ble dømt for uaktsomt drap 12. februar 2024.

 • Betongbilsjåfør dømt for uaktsomt drap

  En betongbilsjåfør er i Romerike og Glåmdal tingrett dømt for uaktsomt drap etter at han kjørte på en elsparkesyklist i Lillestrøm i 2022.

  I tillegg til at sjåføren dømmes til 90 dager i fengsel, mister han førerretten i tre år og må betale oppreisning til den avdøde kvinnens familie.

  Det var i november 2022 at den nå domfelte sjåføren kjørte på kvinnen på elsparkesykkel med betongbil. Kvinnen døde av skadene, og retten har lagt til grunn at det skjedde som følge av at domfelte ikke var oppmerksom nok.

  Ifølge dommen skal ikke sjåføren ha brukt blinklys idet han skulle snu bilen i et kryss.

  (NTB)

 • Siktet sjåfør etter dødsulykke fratas førerkort

  Sjåføren som kjørte betongbilen i dødsulykken på Åråsen i Lillestrøm i november får likevel ikke tilbake førerkortet, skriver Romerikes Blad.

  Mannen skulle rygge og traff en kvinne på sparkesykkel, som døde av skadene. Han er siktet for uaktsomt bildrap.

  Romerike og Glåmdal tingrett sa i januar nei til politiets ønske om å beslaglegge førerkortet hans midlertidig, fram til straffesaken er avgjort. Politiet anket avslaget og har nå fått medhold i Eidsivating lagmannsrett.

  Selve dødsulykken er fortsatt under etterforskning, ifølge politiet. Kripos gjør fortsatt undersøkelser og politiet venter på rapport fra Statens vegvesen. En påtaleavgjørelse er ventet i løpet av våren.

 • Siktet sjåfør bør få tilbake lappen

  Mannen som kjørte betongbilen som var innblanda i dødsulykken på Åråsen i Lillestrøm i november bør få lappen tilbake.

  Det mener tingretten, skriver Romerikes Blad. Saken etterforskes fortsatt, men retten mener at i mellomtiden bør sjåføren kunne å kjøre bil.
  Retten mener han ikke kan ha sett kvinnen før han begynte å rygge og til slutt kjørte på henne.
  Poltitiet anker avgjørelsen.

  Trafikkulykke ved Åråsen i Lillestrøm.
  Foto: Fouad Acharki / NRK
 • Ber vitner kontakte kriseteam i Lillestrøm

  Kriseteamet i Lillestrøm har fått flere henvendelser etter de to alvorlige trafikkulykkene tirsdag.

  Det skriver VG.

  Det var mange vitner til ulykkene, og kriseteamet i kommunen ber dem ta kontakt for oppfølging.

  En 48 år gammel kvinne omkom i ulykken ved Åråsen, og fotgjengeren som ble påkjørt i et fotgjengerfelt i Solheimsgata er kritisk skadet.

 • Kvinne (48) omkom ved Åråsen

  Det var en 48 år gammel kvinne fra Lillestrøm som omkom i trafikkulykken ved Åråsen tirsdag ettermiddag, opplyser politiet tirsdag kveld.

  De pårørende er varslet.

  Ifølge vitner ble kvinnen påkjørt av en betongbil som kjørte fra stedet. Politiet kom senere i kontakt med bilføreren, som nå er siktet.

  Kort tid senere skjedde det en ny trafikkulykke i Lillestrøm. Der ble en kvinne påkjørt og sendt til sykehus med alvorlige skader. Politiet tror ulykken skjedde i et gangfelt.