Hopp til innhold
Brann i Vestby sett fra helikopter
Foto: Politiet

Brann i fryselager i Vestby

Oppsummert

Fredag 7.april begynte det å brenne i fryselageret til grossistselslapet Asko. Etter halvannet døgn ble brannen meldt slukket, før den tirsdag 11. april på nytt blusset opp igjen.

 • Må holde på minst et døgn til

  Det ulmer fortsatt i brannen på Asko, og politier regner med at brannvesenet må jobbe minst et døgn til for å få full kontroll. Nå jobbes det med å rive deler av bygningen som er utbrent.

  Utbrent lager etter brannen i Asko
  Foto: Kaja Mikaelsen / NRK
 • Fortsatt etterslukking på Asko

  Det ulmebrenner og ryker fortsatt i frysevarelageret til Asko på Vestby. Brannvesenet holder fremdeles på med etterslukking. Arbeidet er omfattende og vil ta flere timer, og de som er evakuerte må forbli det ut dagen, sier politiet i Follo.

 • Asko-brannen: Kan ikke sove hjemme

  Beboere i fem boliger nær brannen i fryselageret i Vestby kan ikke overnatte i husene sine fordi det er mye røyk i området. Kommunen har gitt dem tilbud om å overnatte i nærmeste hyttepark. Operasjonsleder i Follo-politiet, Rune Persen, sier at det gjenstår mye slukkingsarbeide.

 • Bedre kontroll på Vestby-brann

  Folk trenger ikke lenger å evakuerer fra hjemmene sine i Vestby, men folk som bor 400 meter fra det brennende lagerbygget bes nå om å lukke vinduer og dører. Brannvesenet har mye bedre kontroll på stedet nå, og brannen er vesentlig redusert.