Hopp til innhold

Aina Stenersen (Frp) vil på Stortinget

Aina Stenersen (Frp) holder fast ved at hun ønsker å representere Oslo på Stortinget neste år. Dermed ligger det an til nominasjonskamp i Oslo-partiet.

– Jeg ønsker å fokusere på Oslo-politikk. Og jeg er født og oppvokst i Oslo og brenner veldig for å få gode Oslo-saker på Stortinget, sier Stenersen til NTB.

Stenersen lanserte sitt kandidatur før Frp-veteranen Tor Mikkel Wara meldte at han ønsker å stille til valg for hovedstaden. Deretter kom også FpU-leder Simen Velle på banen og ga beskjed at han ville stille til andreplassen i Oslo, selv om han i dag bor i Akershus.

På spørsmål om det er aktuelt å stille, selv om hun ikke får en antatt sikker plass på lista, svarer Stenersen sier det er opp til Oslo Frp å bestemme og til slutt velgerne.

I tillegg til å fronte Oslo-saker, mener Stenersen det er viktig å ta opp kampen for å kapre de kvinnelige velgerne.

– Jeg mener vi har et stort potensial blant kvinnelige velgere i Oslo og resten av landet, og jeg ønsker å bidra til å løfte den oppslutningen, sier hun.

Stenersen mener også det er viktige å få flere kvinnelige toppolitikere. Den siste tiden har profiler fra andre partier meldt at de gir seg på Stortinget. Det gjelder både SVs Kari Elisabeth Kaski og Høyres Tina Bru.

Stenersen peker på ungdoms- og gjengkriminalitet, samferdsel og kvinnehelse som viktige temaer hun ønsker å jobbe for på Stortinget.

– Tenker du det er viktig at Frp får inn en kvinne inn fra Oslo?

– Jeg syns det er veldig hyggelig at jeg blir pekt på. Det setter jeg veldig stor pris på, og jeg stiller meg til disposisjon, sier Stenersen.

Stenersen har tidligere vært leder for Oslo Frp, og sittet i bystyret gjennom mange år.

©NTB

Frps Aina Stenersen
Foto: Kristian Skårdalsmo / NRK