Hopp til innhold

- I need sex

Det skal 31-åringen ha sagt før en av de tre grove overfallsvoldtektene han er tiltalt for. I dag erkjente han seg skyldig i to grove overfallsvoldtekter.

Voldtekt Nedre Foss
Foto: Andreas Øien Stensland / NRK

Somalieren nektet imidlertid for et tredje overgrep da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett i dag.

Somalieren er tiltalt for tre overfallsvoldtekter i januar og mai i fjor.

Den somaliske mannen har sittet i varetekt i snart ett år og er tiltalt for grove voldtekter og grov vold i tillegg til en rekke mindre forhold. Nå risikerer han en streng forvaringsdom.

Aktor Irlin Irgens mener det ikke er nok med vanlig fengselsstraff.

Fengsel ikke tilstrekkelig

- Det er tatt forbehold om påstand om forvaring. Det er fordi påtalemyndigheten mener at en tidsbestemt straff i en så alvorlig sak ikke er tilstrekkelig for å verne samfunnet. Lengden på forvaringen får vi komme nærmere tilbake til under forhandlingene.

Somalieren må svare for grove forbrytelser i retten i dag. Den første voldtekten skjedde i Prinsens gate i januar i 2007. En kvinne ble overfalt idet hun låste seg inn i en oppgang. Deretter ble hun slått gjentatte ganger i ansiktet og sparket flere steder på kroppen før hun ble voldtatt.

I mai mener politiet at 31-åringen slo til igjen. Først på Grünerløkka, der en kvinne ble banket opp og voldtatt, deretter ved Akershus festning senere samme natt, der en annen kvinne ble overfalt, slått og sparket og voldtatt.

Gruer seg til å vitne

Overfallsvoldekt Nedre Foss
Foto: Andreas Øien Stensland / NRK

Alle kvinnene fikk skader under de brutale overfallene, to av dem brakk nesa og måtte sy flere sting. Nå er de lettet over at saken endelig kommer opp, forteller advokat Trine Rjukan, som representerer to av dem.

- For de fornærmede er det viktigste i denne saken å forklare seg. De har fokus på å makte å gjennomføre forklaringene sine. Selv om de gruer seg veldig ser de fram til å få forklart seg, sier Rjukan.

Advokat Hilde Marie Ims forsvarer den tiltalte somalieren. Hun forteller at 31-åringen har erkjent mye av det han er tiltalt for.

- De mest alvorlige forholdene er tre såkalte overfallsvoldtekter. Han har erkjent to av disse, men erkjenner ikke straffskyld for den tredje og siste, sier Ims.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus.

Les:

Innrømmer voldtekt

Lokket overgriperen i fella

Siktet for to nye voldtekter

Voldtektssiktet kan ikke sendes ut

Innrømmer nok en voldtekt

Ber om voldtektstiltale