Hopp til innhold

- Hun var meget redd

- Hun var en terrorisert kvinne, hun var meget redd, sa en 31 år gammel voldtektstiltalt mann i Oslo tingrett om ei av kvinnene han er tiltalt for å ha banket opp og voldtatt.

Voldtekt Nedre Foss
Foto: Andreas Øien Stensland / NRK

Den 31 år gamle mannen erkjente grov voldtekt av to kvinner, men nektet for et tredje overgrep da rettssaken mot ham startet i tingretten mandag.

Les også: - I need sex

Under utspørringen om voldtekten av en 39 år gammel kvinne i oppgangen til hennes bolig i Oslo natt til 31. januar i fjor, så den kraftige mannen ned og sa han ikke ville huske hva som hadde skjedd.

- Ikke seksuell lyst

De to hadde møttes på en bar, og den hjemløse mannen, som hadde sluppet ut av fengsel en uke tidligere, fulgte kvinnen hjem til døra. Der skal han ifølge forklaringen ha blitt bedt om å gå.

I retten sa mannen at han ble sint, og at han slo kvinnen ned og dro henne inn i gangen.

Ifølge tiltalen skal 31-åringen ha slått og sparket kvinnen og brukket nesen hennes. Deretter skal han ha bedt henne utføre oralsex på seg.

- For meg var det mest sinne. Det var ikke seksuell lyst, sa mannen.

Aktor, statsadvokat Irlin Irgens, lurte på om kvinnen kunne ha valgt å avvise ham. Mannen sa han ikke visste hva han ville ha gjort dersom hun hadde forsøkt det, men at hun sa ja da han ba henne utføre den seksuelle handlingen.

Følsom mann

- Men ga hun uttrykk for at dette var noe hun ville?, undret aktor.

- Det tror jeg ikke. Hun var redd, madame. Hun var en terrorisert kvinne, hun var meget redd., svarte mannen som er somalier og som blir tolket fra fransk i retten.

Den tiltalte beskrev seg selv om en følsom om omtenksom mann, men fordi han var hjemløs, var han nødt til å framstå som hard og tøff på gata. Av den grunn brukte han narkotika.