Zuccarello: – To viktige seirer som gjør godt for selvtilliten

Mats Zuccarello scoret på straffen sin da New York Rangers vant 3–2 mot Anaheim Ducks i NHL.

Mats Zuccarello

SCORET: Mats Zuccarello scoret i straffeslag-konkurransen som Rangers vant

Foto: Sean M. Haffey / AFP

Rangers har levert en vaklende sesong, og seieren natt til fredag er første gangen Rangers har vunnet to kamper etter hverandre denne sesongen.

– Det har vært to tøffe kamper, der vi viser at når vi jobber hardt og spiller slik hockey som vi skal spille, så er vi med, sa Zuccarello til NRK like etter kampslutt.

Han mener de to seirene nå har vært viktige for selvtilliten.

– Nå har vi to viktige seirer, så får vi jobbe videre på det, legger han til.

Rangers er fortsatt sist av de åtte lagene i Eastern Conference Metropolitan med 5 seirer på 13 kamper. Men det er jevnt, bare fire poeng skiller opp til Pittsburgh som leder.

Mistet ledelsen i sluttsekundene

Første periode forble målløs, før det løsnet med tre scoringer i andre periode. Kevin Hayes ga Rangers ledelsen tidlig i perioden, men Ducks utlignet drøye ti minutter senere. Det tok ikke lang tid for Rangers å score det som så ut til å bli seiersmålet.

Men så, akkurat som da Rangers møtte San Jose Sharks i forrige kamp, klarte Zuccarellos lag å kaste bort ledelsen i sluttsekundene i siste periode. Etter flere minutter med panisk forsvarsspill, raknet det for Rangers da Rickard Rakell fikk stå alene og sette 2–2.

Kampen gikk til ekstraperiode, så straffer. Der scoret Zuccarello og var med på å avgjøre. Nordmannen spilte 19 minutter totalt.

Hjelper med å lette presset på de yngre

Zucca var i storslag i forrige kamp mot San Jose Sharks. Til tross for en straffemiss mot slutten, scoret nordmannen et perlemål før han assisterte et av målene i en 4–3 seier.

Den norske veteranen sier også at han og de andre litt eldre gutta prøver så godt de kan og hjelpe de yngre for å lette presset etter en tung sesonginnledning for New York Rangers.

– Vi prøver å hjelpe til med å forstå systemene og hvordan man skal spille med god innstilling. Og vi lærer jo noe nytt hele tiden vi litt eldre også.

Han synes sesongen så langt har vært helt grei, tross alt.

– Det speiler vel styrken til laget. Poengfangsten nå er helt ok, men vi har tapt for mye. Men nå skal vi jobbe videre på de to seirene, sier Zucca.

Siste nytt

 • To dager, to årsbeste i verden

  Elaine Thompson (26), regjerende OL-mester på både 100 og 200 meter, viste storform i det jamaicanske mesterskapet i helga. Mandag morgen, norsk tid, tok hun gullet på 200 meter på tiden 22,00. Det er ny årsbeste i verden. Det samme var det da hun lørdag vant 100-meteren på 10,73.

  X90050
  Foto: Lucy Nicholson / Reuters
 • Marta med flammende tale

  Brasil-stjerne Marta måtte innse at gulldrømmen brast med tapet for Frankrike i åttedelsfinalen. Etterpå talte 33-åringen til najonens unge spillere. – Kvinnefotballen trenger all støtte den kan få. Og dere unge fotballkvinner, dere må jobbe hardere og anstrenge dere mer. Dere må ønske mer, trene mer, være klare for å spille hvert eneste minutt i 90 minutter, pluss 30 minutter ekstratid, sa Marta.

  – Vi må gråte i begynnelsen, slik at vi kan smile til slutt, sa Brasil-stjernen.

  Marta
  Foto: YVES HERMAN / Reuters
 • Frankrike videre til kvartfinale

  Vertsnasjonen måtte ha ekstraomganger mot Brasil, men til slutt sørget Amandine Henry for at Frankrike er klare for kvartfinalen i fotball-VM. Det stod 1–1 til full tid, etter scoringer av Gauvin og Thaisa. To minutt ut i den andre ekstraomgangen avgjorde Henry åttedelsfinalen. I kvartfinalen venter vinneren av USA-Spania.

  AFP_1HS2P3
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal