Zuccarello: – To viktige seirer som gjør godt for selvtilliten

Mats Zuccarello scoret på straffen sin da New York Rangers vant 3–2 mot Anaheim Ducks i NHL.

Mats Zuccarello

SCORET: Mats Zuccarello scoret i straffeslag-konkurransen som Rangers vant

Foto: Sean M. Haffey / AFP

Rangers har levert en vaklende sesong, og seieren natt til fredag er første gangen Rangers har vunnet to kamper etter hverandre denne sesongen.

– Det har vært to tøffe kamper, der vi viser at når vi jobber hardt og spiller slik hockey som vi skal spille, så er vi med, sa Zuccarello til NRK like etter kampslutt.

Han mener de to seirene nå har vært viktige for selvtilliten.

– Nå har vi to viktige seirer, så får vi jobbe videre på det, legger han til.

Rangers er fortsatt sist av de åtte lagene i Eastern Conference Metropolitan med 5 seirer på 13 kamper. Men det er jevnt, bare fire poeng skiller opp til Pittsburgh som leder.

Mistet ledelsen i sluttsekundene

Første periode forble målløs, før det løsnet med tre scoringer i andre periode. Kevin Hayes ga Rangers ledelsen tidlig i perioden, men Ducks utlignet drøye ti minutter senere. Det tok ikke lang tid for Rangers å score det som så ut til å bli seiersmålet.

Men så, akkurat som da Rangers møtte San Jose Sharks i forrige kamp, klarte Zuccarellos lag å kaste bort ledelsen i sluttsekundene i siste periode. Etter flere minutter med panisk forsvarsspill, raknet det for Rangers da Rickard Rakell fikk stå alene og sette 2–2.

Kampen gikk til ekstraperiode, så straffer. Der scoret Zuccarello og var med på å avgjøre. Nordmannen spilte 19 minutter totalt.

Hjelper med å lette presset på de yngre

Zucca var i storslag i forrige kamp mot San Jose Sharks. Til tross for en straffemiss mot slutten, scoret nordmannen et perlemål før han assisterte et av målene i en 4–3 seier.

Den norske veteranen sier også at han og de andre litt eldre gutta prøver så godt de kan og hjelpe de yngre for å lette presset etter en tung sesonginnledning for New York Rangers.

– Vi prøver å hjelpe til med å forstå systemene og hvordan man skal spille med god innstilling. Og vi lærer jo noe nytt hele tiden vi litt eldre også.

Han synes sesongen så langt har vært helt grei, tross alt.

– Det speiler vel styrken til laget. Poengfangsten nå er helt ok, men vi har tapt for mye. Men nå skal vi jobbe videre på de to seirene, sier Zucca.

Siste nytt

 • Molde et steg nærmere seriegull

  I bortekampen mot Stabæk slet serielederne lenge med å skape de helt store sjansene, og det var målløst til pause. Fire minutter ut i andreomgang smalt Stabæk et frispark i tverrliggeren fra 20 meter. Men det var Molde som tok best vare på sjansene sine. Kun tre minutter etter frisparket ble Leke James spilt gjennom av Eirik Hestad, som dyttet unna en forsvarer, før han spilte ballen tilbake til Hestad som bredsidet ballen i mål. Moldes toppscorer, Ohi Anthony Omoijuanfo, la på til 2-0 etter 69 minutter, før samme mann fikk sitt andre gule kort for dagen i det 80. minutt. Dermed måtte Molde avslutte kampen med ti mann. Det utnyttet Stabæk som reduserte på overtid. Serielederene fikk hjertet i halsen da Stabæk først satte ballen i mål fire minutter på overtid, hvor det korrekt ble avblåst for offside, og igjen da hjemmelaget smalt ballen i stolpen seks minutter på overtid. Men det ble ikke flere scoringer og bortelaget sikret seg sesongens 15. trepoenger. Molde har nå skaffet seg en luke på fem poeng ned til Bodø Glimt på andreplass, mens Stabæk forblir på 11. plass med trepoeng ned til Mjøndalen på kvalikplass.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Inn til 11.-plass i sykkel-VM

  Johannes Staune-Mittet ble beste norske på 11.-plass i temporittet for juniorer i sykkel-VM i England. Han kom i mål 1.14,30 minutter bak vinneren Antonio Tiberi fra Italia. Nederlenderen Enzo Leijnse tok sølvet og tyske Marco Brenner sikret bronsen.

 • Russland forblir utestengt

  Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) opprettholder utestengelsen av Russland. Det betyr at Russland ikke får stille i friidretts-VM i Qatar.

  Russiske utøvere som har fått klarsignal til å være med VM i Doha må stille under nøytralt flagg slik praksis har vært de siste årene. Det er kun utøvere uten dopinghistorikk som får lov til å stille under nøytralt flagg. Totalt 29 russere skal konkurrere under nøytralt flagg i Doha-VM.

  Russlands friidrettsforbund har vært suspendert av IAAF siden november 2015.

  Nordmannen Rune Andersen har ledet IAAFs inspeksjonsgruppe. Han sier at Russland ikke har oppfylt kravene til å bli tatt inn i varmen igjen.

  – Styret i IAAF har mottatt den sterkeste oppmodningen vi kanskje har fått noen gang fra innssatstyrken mot doping. Derfor forblir Russland suspendert, sier IAAF-president Sebastian Coe. (NTB)

  IAAF Testosterone Rules
  Foto: Ronald Zak / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal