Zuccarello scoret – men Dallas utslått etter overtidsdrama

Til tross for scoring, er drømmen om Stanley Cup-finalen over for Mats Zuccarello (31).

Stars Blues Hockey

MÅL SOM GA HÅP: Mats Zuccarello satte inn 1-1 for Dallas i første periode.

Foto: Jeff Roberson / AP

Pat Maroon ble ble nemlig den store helten for St. Louis Blues da han satte inn vinnermålet etter 5 minutter og 50 sekunders spill i andre overtidsperiode, rett over klokka seks onsdag morgen norsk tid.

– Jeg scoret målet, det har ikke helt gått opp for meg, erkjenner matchvinneren rett etter kampslutt.

Dermed er Blues videre til semifinale i NHL-sluttspillet, mens drømmen om å vinne Stanley Cup i 2019 er over for Matz Zuccarello og Dallas Stars.

Zuccarello-scoring

St. Louise tok ledelsen i kampen ved Vince Dunn etter 13.30 i første periode.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Dallas var tilbake, og det var Mats Zuccarello som sørget for balanse i målprotokollen. Etter 15.55 fikk han pucken fra kortvantet, og uten å nøle satte han den nede i keepers høyre hjørne.

– Et flytmål. Innimellom har man flyt, beskriver han overfor nosk presse etter kampen.

Både andre og tredje priode endte målløse. Det samme gjorde de første 20 overtidsminuttene.

Men i andre overtidsperiode måtte altså Dallas kapitulere, etter et massivt press fra hjemmelaget St. Louise gjennom store deler av kampen.

– Ikke bra nok

For etter at Dallas vant skuddstatistikken 13-10 i første periode, hadde vant St. Louise den sammen statistikken 18-1 og 13-3 i de to neste.

Totalt gjorde Dallas-keeper 52 redninger før han måtte slippe den avgjørende pucken forbi seg. Det er ifølge NHL.com karrierebeste for den rutinerte keeperen.

– Det er tungt, det her. Men vi var ikke gode nok i dag. Vi kjempet bra og spilte bra defensivt, men vi var ikke bra nok. Jævla surt, sier Zuccarello til VG.

Det var 24. februar Zuccarello etter en lang periode med rykter bekreftet at han forlot New York Rangers, etter å ha hatt Madison Square Garden som hjemmebane siden 2013. Han spilte også i klubben fra 2010 til 2012.

Plaget av armbrudd

Allerede samme dag debuterte han for Dallas – en debut der han brakk armen. Det har preget resten av sesongen.

– Jeg har bedøvd den, frosset den ned. Den kunne vært bedre, men det er ingen unnskyldning, det. Jeg har ikke hatt styrken til å vinne dueller og kunne spille på mitt beste, men sånn er det når man brekker armen, sier han.

Om Zuccarello fortsetter i Dallas, er fortsatt uavklart:

– Det vet jeg ikke. Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt, sier han.

Siste nytt

 • Birkeland satt ut av forkjølelse

  Skiskytteren Lars Helge Birkeland fra Birkenes kan gå glipp av helgens sesongstart i skiskyting på Sjusjøen i Hedmark. 31-åringen har slitt med forkjølelse og har ikke trent de siste dagene, får NRK opplyst.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2019
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • EM ryker for Island

  Tyrkias fotballandslag fikk det ene poenget de trengte mot Island, og sendte både seg selv og Frankrike til EM sommeren 2020. 0-0 holdt ikke til videre avansement for Island, som var nødt til å vinne for å ta seg direkte videre til Europamesterskapet.

  Euro 2020 Qualifier - Group H - Turkey v Iceland
  Foto: Murad Sezer / Reuters
 • Christiansen med ny nordisk rekord

  I dag startet NM i kortbanesvømming i Stavanger. Henrik Christiansen ble norgesmester og satte ny nordisk rekord på 800 meter fri på tida 7.33.28. Tomoe Zenimoto Hvas vant 50 meter butterfly og ble første nordmann under 23 sekunder på tida 22.90. Malene Rypestøl satte ny norsk rekord på tida 4.09.97 da hun ble norgesmester på kvinnenes 400 meter fri.

  SIM-VM 2019
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal