Hopp til innhold

Zuccarello scoret – men Dallas utslått etter overtidsdrama

Til tross for scoring, er drømmen om Stanley Cup-finalen over for Mats Zuccarello (31).

Stars Blues Hockey

MÅL SOM GA HÅP: Mats Zuccarello satte inn 1-1 for Dallas i første periode.

Foto: Jeff Roberson / AP

Pat Maroon ble ble nemlig den store helten for St. Louis Blues da han satte inn vinnermålet etter 5 minutter og 50 sekunders spill i andre overtidsperiode, rett over klokka seks onsdag morgen norsk tid.

– Jeg scoret målet, det har ikke helt gått opp for meg, erkjenner matchvinneren rett etter kampslutt.

Dermed er Blues videre til semifinale i NHL-sluttspillet, mens drømmen om å vinne Stanley Cup i 2019 er over for Matz Zuccarello og Dallas Stars.

Zuccarello-scoring

St. Louise tok ledelsen i kampen ved Vince Dunn etter 13.30 i første periode.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Dallas var tilbake, og det var Mats Zuccarello som sørget for balanse i målprotokollen. Etter 15.55 fikk han pucken fra kortvantet, og uten å nøle satte han den nede i keepers høyre hjørne.

– Et flytmål. Innimellom har man flyt, beskriver han overfor nosk presse etter kampen.

Både andre og tredje priode endte målløse. Det samme gjorde de første 20 overtidsminuttene.

Men i andre overtidsperiode måtte altså Dallas kapitulere, etter et massivt press fra hjemmelaget St. Louise gjennom store deler av kampen.

– Ikke bra nok

For etter at Dallas vant skuddstatistikken 13-10 i første periode, hadde vant St. Louise den sammen statistikken 18-1 og 13-3 i de to neste.

Totalt gjorde Dallas-keeper 52 redninger før han måtte slippe den avgjørende pucken forbi seg. Det er ifølge NHL.com karrierebeste for den rutinerte keeperen.

– Det er tungt, det her. Men vi var ikke gode nok i dag. Vi kjempet bra og spilte bra defensivt, men vi var ikke bra nok. Jævla surt, sier Zuccarello til VG.

Det var 24. februar Zuccarello etter en lang periode med rykter bekreftet at han forlot New York Rangers, etter å ha hatt Madison Square Garden som hjemmebane siden 2013. Han spilte også i klubben fra 2010 til 2012.

Plaget av armbrudd

Allerede samme dag debuterte han for Dallas – en debut der han brakk armen. Det har preget resten av sesongen.

– Jeg har bedøvd den, frosset den ned. Den kunne vært bedre, men det er ingen unnskyldning, det. Jeg har ikke hatt styrken til å vinne dueller og kunne spille på mitt beste, men sånn er det når man brekker armen, sier han.

Om Zuccarello fortsetter i Dallas, er fortsatt uavklart:

– Det vet jeg ikke. Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt, sier han.

Siste nytt

 • 129 døde i opptøyer på fotballkamp

  I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Minst 180 skal være skadd i trengselen.

  Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan stadion i Malang da hjemmelagets tilhengere stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3.

  Politiet svarte med tåregass, noe som fikk mange tilhengere til å besvime og få pusteproblemer, melder CNN Indonesia. To av de døde skal være politimenn.

  Fotballtilhengere stormer banen i Malang 1. okt 2022
  Foto: Yudha Prabowo / AP
 • Tre overtidsmål da Milan vant

  Milan så ut til å miste seieren på overtid mot Empoli, men Fodé Ballo-Touré og Rafael Leão sikret 3-1-seier i Serie A.

  Nedim Bajrami utlignet til 1-1 to minutter på overtid, men Milan ga ikke opp. Kun minuttet senere satte Ballo-Touré ballen i mål. Sju minutter på overtid scoret Leão.

  Ante Rebic sendte Milan i ledelsen etter 79 minutter. Det var med andre ord en hefitg avslutning på kampen.

  Milan står med 17 poeng etter åtte kamper og har tre poeng opp til serieleder Napoli. De lyseblå slo Torino 3-1 tidligere lørdag.

  Rafael Leao
  Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP
 • Lewandowskis målshow fortsetter

  Robert Lewandowski noterte seg for sitt niende ligamål da Barcelona slo Mallorca 1-0 lørdag. Katalanerne står stadig uten tap i La Liga.

  Lewandowski greide ikke å tegne seg på scoringslisten i første ligakamp, men deretter har både han og Barcelona fått fart på spillet og feid all ligamotstand av banen. De står med seks strake seirer der de har scoret 19 mål og bare sluppet inn ett.

  Lørdag brukte den polske stjernespissen 20 minutter på å sende gjestene i ledelsen. Han fikk ballen inne i 16-meteren, gjorde en dragning og banket ballen i det lengste hjørnet.

  Begge lag skapte målsjanser, men til slutt ble det med en knapp seier til Barcelona.

  I neste runde tar de imot Jørgen Strand Larsen og Celta Vigo.

  Lewandowski
  Foto: JAIME REINA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste