Zuccarello har brudd i hånden

Mats Zuccarello Aasens skade mer alvorlig enn først antatt.

zuccarello

Mats Zuccarello reiser til USA med brudd å hånden, men blir trolig klar til NHL starter opp igjen etter OL.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

26-åringen skal ha vært til undersøkelser i dag, ifølge TV 2. Der ble det påvist at Zuccarello har pådratt seg et brudd i den venstre hånden.

Oslo-mannen blokkerte et skudd da Norge møtte Østerrike i OL-gruppespillet, og kjente fort at noe var galt etterpå.

Trolig spillerklar til NHL-starten

Det var likevel ikke mye som i første omgang tydet på et brudd.

– Vi tok supplerende røntgenbilder av hånda i dag, og de viste at Mats har et lite brudd i venstrehånden, sier lege Ole Fosse til TV 2.

Zuccarello sto over Norges siste OL-kamp, 0-4-tapet mot Russland, på grunn av smertene i hånden.

Norge røk ut etter møtet med russerne, og Zuccarello er på vei tilbake til New York Rangers.

– Det er ikke komplisert og tar ikke så lang tid å lege, men er vondt. Han følges opp når han drar tilbake til USA, men jeg regner med at han er spillerklar når NHL starter igjen, sier Fosse.

Feilet i OL

Norge vant ikke en eneste kamp i Sotsji. Selv ikke NHL-stjernen Zuccarello leverte varene. Han forlot OL uten et eneste målpoeng.

Om under tre måneder spilles det VM i ishockey i Minsk.

Der møter Norge Sverige, Tsjekkia, Canada, Slovakia, Danmark, Frankrike og Italia i gruppespillet. De fire beste fra hver pulje går videre til kvartfinale.

Siste nytt

 • Kneoperert Jarstein ute til nyåret

  Rune Almenning Jarstein må vente en stund til på sitt comeback på fotballbanen. Han har vært gjennom en kneoperasjon, melder Hertha Berlin.

  Klubben skriver på sitt nettsted at operasjonen var vellykket, men at Jarstein må belage seg på et treningsavbrekk og at han først over nyttår kan være tilbake på treningsfeltet.

  Jarstein har ikke spilt siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse.

  Veien tilbake til full fotballaktivitet har vært lang, men Jarstein var veldig nær før kneet begynte å krangle.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Vålerenga – Oilers utsatt

  Et allerede skaderammet Vålerenga er blitt ytterligere redusert av sykdom, og torsdagens bortekamp mot Stavanger i eliteserien ishockey er derfor utsatt.

  – Flere av spillerne har fått mageproblemer. Det har spredd seg raskt i laget og har ført til at det kun er fire backer, seks løpere og to keepere som hadde vært klare for kamp i morgen, skriver klubben på sitt nettsted.

  Også lørdagens hjemmekamp mot Manglerud Star er i fare. Om den kan spilles avhenger av om spillere som er ute med magetrøbbel friskner til.

  Stavanger Oilers og Vålerenga 3 - 2
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Norge-konkurrent kan kastes ut

  Norge får kanskje et nytt lag i sin pulje i håndball-EM for menn i januar. Litauen risikerer å bli kastet ut av mesterskapet på grunn av ubetalte regninger.

  Pandemien tar hardt også på håndballøkonomien hos litauerne. Forbundet har blant annet ikke innbetalt en avgift som må til for å kunne spille EM, skriver det tyske nettstedet Handball World.

  I tillegg har Litauens håndballforbund kjempeutfordringer med å finansiere treningsleir og betale for at spillerne skal reise fra klubber og til EM-samlingen.

  – Vi betaler fortsatt på gjeld for deltakelse i VM og EM for to tiår siden, sier en oppgitt generalsekretær i det nasjonale håndballforbundet, Miglius Astrauskas.

  Hånball menn EM kvalifisering Norge-Litauen 29-32
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal