NRK Meny
Normal

«Zucca» matchvinner i NHL-drama: – Nå kan jeg sove godt fremover

Da alt så bekmørkt ut for Rangers våknet Mats Zuccarello Aasen. En ellevill periode senere var han blitt tidenes norske toppscorer i verdens beste hockeyliga.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen (t.v.) feirer matchvinnerscoringen sin med lagkamerat Derick Brassard.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

 • NY Rangers - Minnesota Wild 5-4

I løpet av kampens siste 20 minutter snudde New York Rangers kampen mot Minnesota Wild fra 0-3 til 5-4, natt til tirsdag norsk tid.

– Det er sånn vi skal spille hjemme. Vi må våge å vise baller, sa Zuccarello Aasen til New York Daily News etter kampen.

Rangers' norske spiller var lettet og glad, og det med god grunn.

For det første hadde han nettopp scoret sitt første NHL-mål denne sesongen - og det etter mange frustrerte målløse minutter på isen.

– Dette var virkelig på tide. Det burde skjedd mye tidligere, men samtidig er det en stor lettelse. Nå behøver jeg ikke å tenke mer på å score det første målet og kan forhåpentligvis sove bedre fremover, sa han til svenske Aftonbladet.

For det andre hadde han nettopp blitt matchvinner med sin 5-4-scoring i en av de største snuoperasjonene NHL-publikumet har sett på lang tid.

Før siste periode lå Rangers under 0-3 for Minnesota Wild. Til slutt vant de 5-4. Takket være nordmannens scoring.

– Dette målet får forhåpentligvis fart på ham, sa Rangers-trener Alain Vignault om Zuccarello Aasen etter kampen.

31 mål

Og som om ikke alt dette var nok kunne Zucca også juble for at han nå er tidenes norske toppscorer i NHL - verdens beste ishockey-liga.

Med nattens scoring passerte han Espen Knutsen som stoppet på 30 scoringer.

(Les videre under bildet)

Laster Twitter-innhold

Pep talk av Lundquist

Nordmannen spilte strålende i siste periode i tirsdagens kamp og sørget for to assists i tillegg til scorignen.

 Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen noterte seg for to assists og ett mål i nattens elleville snuoperasjon.

Foto: Anthony Gruppuso / Reuters

Men det så lenge mørtkt ut for hjemmelaget i Madison Square Garden. I to perioder var Rangers helt ute av det. De pådro seg to femminuttersutvisninger, en matchstraff op Chris Keider og havnet under 3-0.

Da hadde lagets store stjerne Henrik Lundquist fått nok. Ifølge Aftonbladet tok keeperen ordet i garderoben før den siste perioden i et forsøk på å snu elendigheten.

– Hva jeg sa blir i det rommet, var den korte beskjeden fra keeperlegenden etter kampen.

Uansett - ordene hjalp.

– Noe av det beste jeg har sett

Da Zuccarello Aasen og co gikk ut på isen i tredje periode var de 20 minutter unna en fiasko på hjemmebane. 16 minutter og 49 sekunder senere var de konger.

Mye takket være trioen Rick Nash, Derrick Brassard og Mats Zuccarello Aasen.

– Det var de som tok over kampen de siste 20 minuttene. Det er en av de beste periodene jeg har sett tre gutter spille på veldig lenge, sier en lettet og glad Rangers-trener.

Tre plusspoeng

Opphentingen startet etter 2.52 i siste periode da Rangers-backen Kevin Klein scoret etter assists fra Zuccarello og Rick Nash.

Deretter satte New York-laget inn et voldsomt kjør mot Minnesota-buret. 2-3 kom knappe to minutter etter første mål, da med Rick Nash som målscorer.

Minnesota Wild tok seg sammen og gikk opp til 4-2 etter 5.35 før Rangers igjen noterte seg for ny redusering etter 7.54 ved Derick Brassard. Carl Hagelin og Zuccarello noterte seg for assists på denne scoringen.

Utligningen til 4-4 kom 16.12 ut i kampen da Anthony Duclair satte inn pucken. Deretter var det nordmannens tur til å score da han sørget for 5-4 etter 16.49 av siste periode. Assists på nordmannens mål var Brassard og Ryan McDonagh.

Mats Zuccarello har ikke gnistret på samme måte denne sesongen som forrige, men kampen natt til tirsdag markerte et vendepunkt i så måte. Med ett mål og to målgivende endte nordmannen med 3 plusspoeng i pluss/minus-statistikken.

Zuccarello fikk totalt 16.02 minutter på isen. De glemmer han ikke med det første.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal