Hopp til innhold

Zuccarello fortsatt Rangers-spiller - kapteinen forsvinner

OSLO/NEW YORK (NRK): Alt tyder på at Mats Zuccarello blir i New York Rangers. Nå kan den populære nordmannen også ende opp som NHL-lagets kaptein.

Toronto Maple Leafs v New York Rangers

BLIR: Mats Zuccarello blir i New York Rangers ut denne sesongen.

Foto: Abbie Parr / AFP

Mandag kveld ble nemlig Rangers-kaptein Ryan McDonagh sendt til Tampa Bay Lightning i en stor byttehandel der også J.T. Miller bytter ut New York med sola i Florida.

Senere mandag kveld bekreftet også Rangers at Vladislav Namestnikov, Libor Hajek og Brett Howden kommer motsatt vei.

Det har vært heftig spekulert i om Rangers kom til å bytte bort Mats Zuccarello i løpet av kvelden, men da overgangsfristen utløp klokken 21 norsk tid, var nordmannen fortsatt Rangers-spiller. Klubber kan fortsatt offentliggjøre avtaler, men alt tyder på at Oslo-gutten blir i New York.

På flyet

Mens en rekke NHL-klubber satt opptatt med forhandlinger mandag kveld, var «Zucca» selv på et fly på vei til bortekamp mot Vancouver.

30-åringen har en høy stjerne i Rangers etter drøye sju år i klubben, og som assisterende kaptein kan han nå ende opp som den store lederen også på isen med McDonagh ute.

– Det er klart det blir trist hvis man forsvinner. Jeg har vært her lenge og kjenner alle. Og har fått en bra posisjon i klubben, sa Zuccarello til NRK før helgen.

For første gang siden 2004 går Rangers inn i en sesongavslutning uten sluttspillsjanser. Det ryddes nå i stallen

– Det er selvsagt naturlig at navnet mitt kommer opp i sånne sammenhenger. Det er første gang jeg har vært med på noe sånt som dette. Og det er nytt for de fleste her som har spilt på et topplag i seks-sju år nå. Men det er en del av «gamet». Og blir man byttet bort, så kommer man til et bra lag med gode spillere, sa Zuccarello torsdag.

God venn

NRK snakket med flere Zuccarello-kjennere i helgen. Flere av hans tidligere lagkompiser uttalte at nordmannen kommer til å klare seg fint uansett om han blir i Rangers eller finner seg en ny arbeidsgiver i NHL.

– Han er en fantastisk spiller som gjør grovarbeidet for laget. Han vil være en fantastisk signering for alle lag, men vi får se hva som skjer, sier Tampa Bay Lightning-spiller Anton Strålman.

– Det er mye som spiller inn under en «trade». Zuccarellos prestasjoner taler for seg selv. Han har vært en av de beste på laget i lang tid nå. Han er en god venn av meg og jeg elsker å spille sammen med ham, sier tidligere lagkamerat og Tampa Bay Lightning-spiller Ryan Callahan.

– Det må være tøft for en spiller med den rykteflommen i både aviser og TV, men han må bare heve seg over det og konsentrere seg om det sportslige. Uansett hvor han havner, vil han bli et stort tilskudd til det laget, sier tidligere lagkamerat Daniel Girardi.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal