NRK Meny

Zucca: – Viktig å vinne hatoppgjøret

MOSKVA/OSLO (NRK): Lørdag spiller Norge sin første VM-kamp, og det er ikke bare fordi det kalles et hatoppgjør, det blir viktig å slå Danmark.

Mats Zuccarello

TILBAKE: NHL-proff Mats Zuccarello på dagens trening i Ice Palace i Moskva før møtet med Danmark.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Det blir en viktig kamp for oss, og det er et hatoppgjør. De er jo naboer, så vi må gjøre alt vi kan for å vinne, sier Mats Zuccarello til NRK vel fremme i Moskva.

Han snakker om åpningskampen mot Danmark i ishockey-VM lørdag.

– Det blir tøft. Danmark har et godt lag, men alle gutta er klare når pucken slippes i morgen, lover Zucca - som spiller sitt første VM siden 2010.

«Danmark-hateren»

– Det blir veldig viktig å få en bra åpning. Det gir en god følelse for resten av VM og fjerner litt av presset før de andre matchene, mener Martin Røymark.

Da Norge slo Danmark under VM i Stockholm i 2013 ble han kjent som selveste «Danmark-hateren» både her og i vårt naboland i sør.

– Det var en dum uttalelse, men det er jo litt hatkamper da, fordi vi er på samme nivå, sier Røymark, som tror det kan gå hett for seg i morgen også.

Martin Røymark

HETT: Danmarks Jesper B. Jensen (t.v.) i håndgemeng med Martin Røymark under VM-kampen i 2013. Norge vant 3-2 og etter kampen uttalte Røymark at han hatet Danmark.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det er litt ekstra gruff mellom oss. Mye står på spill og begge lag kjemper om å gå videre. Det er de matchene som er viktigst i et VM, og da blir det gjerne litt gnistninger, forklarer 29-åringen, som for tiden er klubbløs etter fire år i Färjestad.

– Hold hodet kaldt

Og akkurat å holde hodet kaldt, kan bli avgjørende. Det mener påtroppende landslagssjef Petter Thoresen.

– Danmark har sterke spillere på papiret, men jeg håper Norge tar revansj fra 1-4 tapet i VM i fjor. Da blir det viktig å unngå utvisninger og være klare for å kjempe. Jeg er overbevist om at det blir veldig viktig å ha kalde hoder, ellers vinner man ikke mot hverken Danmark eller andre, sier Thoresen

– Alltid hatt taket

Tommy Jakobsen ( til høyre) jubler sammen med Mads Hansen

STORKAMP: Tommy Jakobsen (t.h.) scoret vinnermålet 5-4 mot Danmark i sudden death under VM i 2009. Her jubler han med Mads Hansen.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Tidligere landslagsspiller Tommy Jakobsen (45) har møtt Danmark en rekke ganger.

– Norge har alltid hatt taket på Danmark i viktige kamper, og det har vært ganske mange av dem. Det blir veldig viktig å få godfølelsen med seg fra begynnelsen, så man kan nå målet om en kvartfinale, og Danmark er overkommelig, sier hockeyveteranen.

Flere av Norges motstandere i gruppe A var i aksjon allerede fredag. Sverige slo Latvia 2-1 etter spilleforlengelse, mens Tsjekkia overrasket med 3-0 over vertsnasjonen Russland.

– Hovedmålet for Norge må være å unngå nedrykk, så får poengene være bonus. I hockey kan alle slå alle, mener Thoresen.

– Vi kan ta poeng mot flere av lagene, spesielt om vi er i flytsonen. Som lilleputtnasjon i hockeysammenheng må man ha stang inn, ellers blir det tøft. Veien mellom himmel og helvete er kort, slår Jakobsen fast.

Siste nytt

 • «Superagent» for retten

  Fotballens «superagent» Jorge Mendes møtte i dag for spansk rett i ei høyring i skattegranskinga av hans klient Radamel Falcao.

  Falcao er mistenkt for å ha lurt rundt 50 mill kr unna skatt.

  Fleire andre av Mendes' klientar blir også granska av spanske skattestyresmakter, og Mendes sjølv kan bli granska.

  Men han og hans selskap Gestifute nektar for å ha noko med skattejuks å gjere.

  Jorge Mendes
  Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Stabæk - LSK Kvinner
Toppserien: Stabæk - LSK
Toppserien: Stabæk - LSK