NRK Meny
Normal

Zucca: – Viktig å vinne hatoppgjøret

MOSKVA/OSLO (NRK): Lørdag spiller Norge sin første VM-kamp, og det er ikke bare fordi det kalles et hatoppgjør, det blir viktig å slå Danmark.

Mats Zuccarello

TILBAKE: NHL-proff Mats Zuccarello på dagens trening i Ice Palace i Moskva før møtet med Danmark.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det blir en viktig kamp for oss, og det er et hatoppgjør. De er jo naboer, så vi må gjøre alt vi kan for å vinne, sier Mats Zuccarello til NRK vel fremme i Moskva.

Han snakker om åpningskampen mot Danmark i ishockey-VM lørdag.

– Det blir tøft. Danmark har et godt lag, men alle gutta er klare når pucken slippes i morgen, lover Zucca - som spiller sitt første VM siden 2010.

«Danmark-hateren»

– Det blir veldig viktig å få en bra åpning. Det gir en god følelse for resten av VM og fjerner litt av presset før de andre matchene, mener Martin Røymark.

Da Norge slo Danmark under VM i Stockholm i 2013 ble han kjent som selveste «Danmark-hateren» både her og i vårt naboland i sør.

– Det var en dum uttalelse, men det er jo litt hatkamper da, fordi vi er på samme nivå, sier Røymark, som tror det kan gå hett for seg i morgen også.

Martin Røymark

HETT: Danmarks Jesper B. Jensen (t.v.) i håndgemeng med Martin Røymark under VM-kampen i 2013. Norge vant 3-2 og etter kampen uttalte Røymark at han hatet Danmark.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det er litt ekstra gruff mellom oss. Mye står på spill og begge lag kjemper om å gå videre. Det er de matchene som er viktigst i et VM, og da blir det gjerne litt gnistninger, forklarer 29-åringen, som for tiden er klubbløs etter fire år i Färjestad.

– Hold hodet kaldt

Og akkurat å holde hodet kaldt, kan bli avgjørende. Det mener påtroppende landslagssjef Petter Thoresen.

– Danmark har sterke spillere på papiret, men jeg håper Norge tar revansj fra 1-4 tapet i VM i fjor. Da blir det viktig å unngå utvisninger og være klare for å kjempe. Jeg er overbevist om at det blir veldig viktig å ha kalde hoder, ellers vinner man ikke mot hverken Danmark eller andre, sier Thoresen

– Alltid hatt taket

Tommy Jakobsen ( til høyre) jubler sammen med Mads Hansen

STORKAMP: Tommy Jakobsen (t.h.) scoret vinnermålet 5-4 mot Danmark i sudden death under VM i 2009. Her jubler han med Mads Hansen.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Tidligere landslagsspiller Tommy Jakobsen (45) har møtt Danmark en rekke ganger.

– Norge har alltid hatt taket på Danmark i viktige kamper, og det har vært ganske mange av dem. Det blir veldig viktig å få godfølelsen med seg fra begynnelsen, så man kan nå målet om en kvartfinale, og Danmark er overkommelig, sier hockeyveteranen.

Flere av Norges motstandere i gruppe A var i aksjon allerede fredag. Sverige slo Latvia 2-1 etter spilleforlengelse, mens Tsjekkia overrasket med 3-0 over vertsnasjonen Russland.

– Hovedmålet for Norge må være å unngå nedrykk, så får poengene være bonus. I hockey kan alle slå alle, mener Thoresen.

– Vi kan ta poeng mot flere av lagene, spesielt om vi er i flytsonen. Som lilleputtnasjon i hockeysammenheng må man ha stang inn, ellers blir det tøft. Veien mellom himmel og helvete er kort, slår Jakobsen fast.

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal