NRK Meny
Normal

Ydmykende tap for Wozniacki - slått av nr 103 på rankingen

Danskenes tennisynding, Caroline Wozniacki, måtte bite i gresset for 21 år gamle Ksenia Pervak fra Kasakhstan.

Wozniacki

Caroline Wozniacki har ikke fått det til i det siste, og tapte mandag mot Ksenia Pervak fra Kasakhstan under en tennisturnering i Brisbane, Australia.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Ksenia Pervak

Seieren over dansken var Ksenia Pervaks første over en topp 10-spiller.

Foto: DANIEL MUNOZ / Reuters

Den danske tennisspileren avsluttet dermed et svært skuffende år.

Hun mistet førsteplassen på verdensrankingen i 2012 og har heller aldri vært i nærheten av å innfri ambisjonen om endelig å vinne en Grand Slam-turnering.

– Gikk ikke min vei

Hun innledet kampen mot 103.-rangerte Pervak godt, men greide ikke å følge opp.

Tross 61 upressede feilslag vant den 21-årige kvalifiseringsspilleren fra Kasakhstan 2-6, 6-3, 7-6 (7-1) og tok sin første seier mot en topp-ti-spiller.

– Det var mange lange og jevne slagvekslinger, og det gikk bare ikke min vei, sa Wozniacki, som klamrer seg til 10.-plassen på WTA-rankingen.

– Kan kjempe meg tilbake

– Det viktigste er at jeg har helsen. Da kan jeg kjempe meg tilbake, sa Wozniacki, som måtte svare på om den nye ringen på ringfingeren betyr at hun har forlovet seg med golfkjæresten Rory McIlroy.

Han var blant tilskuerne i Brisbane.

– Jeg fikk ringen i julegave, og den passet på denne fingeren. Jeg tok den på, og så får jeg høre at jeg er forlovet. Det er jeg ikke. Det er annen gang vi har måttet avkrefte slike rykter. Ta det med ro, vi skal si fra om det skjer, sa Wozniacki.

Hun får nå en treningsuke før det blir nye sjanser i Sydney siste uken før Australian Open begynner.

Siste nytt

 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Fransk seier på 10. etappe

  Julian Alaphilippe gikk til topps på den 10. etappen i Tour de France. Franskmannen angrep på den nest siste stigningen, og sikret årets første franske seier. 26-åringen tok også over klatretrøyen. Det er hans første etappesier i Tour de France noensinne.

  Alaphillipe
  Foto: Philippe Lopez / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal