NRK Meny
Normal

Ydmykende tap for Wozniacki - slått av nr 103 på rankingen

Danskenes tennisynding, Caroline Wozniacki, måtte bite i gresset for 21 år gamle Ksenia Pervak fra Kasakhstan.

Wozniacki

Caroline Wozniacki har ikke fått det til i det siste, og tapte mandag mot Ksenia Pervak fra Kasakhstan under en tennisturnering i Brisbane, Australia.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Ksenia Pervak

Seieren over dansken var Ksenia Pervaks første over en topp 10-spiller.

Foto: DANIEL MUNOZ / Reuters

Den danske tennisspileren avsluttet dermed et svært skuffende år.

Hun mistet førsteplassen på verdensrankingen i 2012 og har heller aldri vært i nærheten av å innfri ambisjonen om endelig å vinne en Grand Slam-turnering.

– Gikk ikke min vei

Hun innledet kampen mot 103.-rangerte Pervak godt, men greide ikke å følge opp.

Tross 61 upressede feilslag vant den 21-årige kvalifiseringsspilleren fra Kasakhstan 2-6, 6-3, 7-6 (7-1) og tok sin første seier mot en topp-ti-spiller.

– Det var mange lange og jevne slagvekslinger, og det gikk bare ikke min vei, sa Wozniacki, som klamrer seg til 10.-plassen på WTA-rankingen.

– Kan kjempe meg tilbake

– Det viktigste er at jeg har helsen. Da kan jeg kjempe meg tilbake, sa Wozniacki, som måtte svare på om den nye ringen på ringfingeren betyr at hun har forlovet seg med golfkjæresten Rory McIlroy.

Han var blant tilskuerne i Brisbane.

– Jeg fikk ringen i julegave, og den passet på denne fingeren. Jeg tok den på, og så får jeg høre at jeg er forlovet. Det er jeg ikke. Det er annen gang vi har måttet avkrefte slike rykter. Ta det med ro, vi skal si fra om det skjer, sa Wozniacki.

Hun får nå en treningsuke før det blir nye sjanser i Sydney siste uken før Australian Open begynner.

Siste nytt

 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP
 • Sanchez er klar for United

  Manchester United og Arsenal er nå enige om en overgang for Alexis Sanchez, bekrefter klubbene. United-spilleren Henrikh Mkhitaryan går til Arsenal. Sánchez har skrevet under for fire år for Manchester-klubben. Ifølge britiske medier får han en ukelønn på over 5 millioner kroner.

  – Jeg er henrykt, sier han i en uttalelse.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland