X-Games-sølv til Birk Ruud

Birk Ruud var einaste nordmann i Big Air-finalen for dei med ski på beina, og han klarte det som dei norske snøbrettutøvarane ikkje klarte.

Ruud tok sølvet bak franske Antoine Adelisse som vann gullet. Sveitsiske Andri Ragettili tok bronsen i X-Games-konkurransane i Hafjell.

nI9_A6IcYWM

• Norges ishockeykvinner klare for elite-VM for første gang på 28 år

De norske ishockeykvinnene tok seg til elite-VM neste år ved å gå ubeseiret gjennom 1. divisjon i Klagenfurt. Lørdag slo laget Sør-Korea med 8-0.

HV71-spiller Tea Løkke Nyberg (bildet) scoret to av de norske målene, mens Emma Bergesen, Emilie Kruse, Iben Tillman, Madelen Haug Hansen, Andrea Dalen og Une Bjelland scoret ett hver i storseieren.

Norge vant alle sine kamper i Østerrike, hvor tre av seirene har kommet på straffer.

– Dette er en ufattelig deilig seier for hele den norske ishockeyfamilien, men selvfølgelig først og fremst for jentene selv, sa Norges ishockeypresident Tage Pettersen til hockey.no etter at opprykket var sikret.

Norge vant 1. divisjon, gruppe A foran Ungarn som slo Frankrike i sin siste kamp. Mesterskapet neste år spilles i Tsjekkia. Det er første gang siden 1997 at de norske ishockeykvinnene spiller med de beste. (NTB)

Tea Løkke Nyberg
  • Straffe reddet Burnley etter Berge-tabbe

Det ble sent drama da Manchester United spilte 1-1 mot Sander Berge og hans Burnley på Old Trafford lørdag.

Uniteds scoring kom etter en pasningsfeil fra Berge i det 79. minutt. Pasningen ble snappet opp av Antony, som forserte mot mål og plasserte ballen i lengste hjørne.

– Det er ingen tvil i verden at det er Sander Berge sin skyld at den sjansen kommer. Han har vært god, men der gjør han en skjebnesvanger feil, sa Viaplays ekspertkommentator Lars Tjærnås.

Åtte minutter senere hoppet United-keeper André Onana inn i Burnley-spiller Zeki Amdouni. Dommer måtte ut å se på VAR-skjermen for å konkludere med straffe til Burnley. Den omsatte Amdouni selv i mål.

Det var store sjanser til begge lag de første 45 minuttene. Onana vartet opp med flere gode redninger, som sørget for at det stod 0-0 til pause.

United kom best ut etter hvilen, og burde tatt ledelsen, men de var lenge ineffektive.

Etter 76 minutter ville hjemmelaget ha straffe da Alejandro Garnacho gikk over ende i feltet, men både dommer og VAR mente argentineren falt for lett. Heller ikke da Antony skjøt opp i hånden til en Burnley-spiller i 16-meteren ble det straffe.

På overtid fikk Burnley nesten med seg alle poengene, men Onana stod i veien.

Med Burnleys ene poeng rykket Sheffield United (20. plass) ned, da de ikke lenger kan få nok poeng til å holde seg i Premier League.

United befinner seg dermed på en 6. plass, mens Burnley ligger nest sist og kjemper for å unngå nedrykk.

Antony
  • Norge slo Danmark etter forlengning i andre kamp på rad

Ole Einar Engeland Andersen ble matchvinner da Norge slo Danmark med 2-1 etter forlengning i lørdagens ishockeylandskamp.

Viktor Granholm sendte nordmennene i ledelsen i midtperioden på pasning fra Petter Vesterheim.

Max Krogdahl og Lucas Andersen barket i sammen etter en duell foran mål hvor nordmannen var litt vel røff i taklingen. Begge endte med å kaste hanskene og fikk med det hver sin matchstraff.

Norge ble felt av veldig mange utvisninger. De klarte å ri av mange undertall, men på den åttende klarte danskene å score og utligne til 1-1 ved Joachim Blichfeld.

– Jeg synes at vi spiller bra ut fra de forutsetningene dommerne gir oss. Jeg er glad for at vi slipper unna skader. De (dommerne) tillater at man går over grensen og det preger spillerne, sa Tobias Johansson til TV 2.

Fredag slo det norske laget Danmark med 4-3 etter forlegning hvor Michael Brandsegg-Nygård ble firemålsscorer. Mora-spilleren spilte bare to perioder.

Neste helg skal Norge møte Latvia i de to siste VM-oppkjøringskampene i Riga. Norge innleder VM i Praha mot Sveits 10. mai. (NTB)