Hopp til innhold

X Games

Oppsummert

 • 20.55: Snøbrett, Slopestyle, menn
 • 22.55: Snøbrett, Big Air, kvinner
 • 01.55: Friski, Big Air, menn
 • Direkte fra X Games, Aspen
 • Kommentatorer: Jonas Greve, Silje Norendal og Anders Backe
 • X Games legges ned i Norge

  Stortinget sa nei til å utbetale 15 millioner kroner til X Games i Norge. Det betyr altså at det ikke blir noen konkurranser i landet.

  Det var Fremskrittspartiet som fremmed forslaget om å bevilge 15 millioner, og fikk støtte fra Venstre, Høyre, KrF og MDG.

  Men regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet, samt SV, stemte mot. De hadde flertall, og dermed blir det ingen X Games i Norge.

  – Vi kontakter departementet umiddelbart for en styrt avvikling av X Games i Norge, sier Henning Andersen, daglig leder i selskapet som organiserer arrangementet.

  X-Games Hafjell, snowboard slopestyle
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Nei til X-Games-støtte i kulturkomiteen på Stortinget

  Frps forslag om tilskudd på 15 millioner til X-Games fikk nei i Stortingets familie- og kulturkomité torsdag. X-Games-sjefen sier de nå klamrer seg til håpet om å kunne arrangere.

  – Vi er ikke overrasket over det, sier Henning Andersen, daglig leder for selskapet som står bak X-Games Norge, i en e-post til NRK.

  Han sier likevel at kvalifiseringen på Dombås 11.–13. mars vil gå som planlagt. De har varslet utøverne og satt opp pengepremier.

  – Vi hadde selvsagt håpet å kunne gi dem en billett til X-Games Norway neste år. Problemet er å avholde en kvalifisering til en konkurranse som høyst sannsynligvis ikke finner sted, sier X-Games-sjefen.

  I starten av februar i år varslet Kulturdepartementet i et brev at regjeringen trekker støtten til X-Games. Fremskrittspartiet fremmet da et forslag om at det må utbetales et tilskudd på 15 millioner kroner til arrangementet.

  Det ble torsdag ikke vedtatt i familie- og kulturkomiteen på Stortinget. Flertallet, med medlemmer fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti, stemte imot.

  Debatt og votering på Stortinget om pengestøtten er satt til 10. mars, dagen før kvalifiseringen på Dombås.

  – Vi får klamre oss til håpet og at fornuften, ikke ideologien, seirer til slutt, sier Andersen til NRK. (NTB/NRK)

  Winter X Games
  Foto: Kelsey Brunner / AP
 • X-games til Dombås

  Det blir X-Games kvalik på Dombås i mars. Det bestemte X-Games Norway i dag. Her kan deltakarane kvalifisere seg til X-Games på Lillehammer neste år.
  Det har lenge vore tvil om Dombås-rennet skulle bli noko av, sidan regjeringa trakk tilbake pengane til arrangementet – og bad dei først bruke opp midlar dei ikkje brukte i fjor.

  Snøbrettstjerna Marcus Kleveland er glad. – X Games-kvaliken på Dombås er viktig fordi da får vi park med internasjonal standard på Dombås. I fjor brukte vi den langt utpå våren. Parken gir rekruttering og kvaliken gir plassar til X Games Norway, seier Marcus Kleveland,

  Marcus Kleveland på Winter X Games slopestyle-banen på Buttermilk i Aspen
  Foto: Kelsey Brunner / AP
 • Ber X Games-deltakere avvente Norge-reise

  I utgangspunktet skal X Games-kvalifiseringen foregå på Dombås fra 10. til 13. mars. Den norske arrangøren har imidlertid bedt deltakere om å avvente å bestille billett til Norge.

  Det kommer frem i en e-post som er sendt ut til deltakerne.

  For det pågår nå en debatt på Stortinget om X Games skal arrangeres på Lillehammer i 2023 eller ikke.

  Det understrekes at de er positive med tanke på å arrangere mesterskapet, men at ingenting er sikkert per dags dato.

  Winter X Games
  Foto: Kelsey Brunner / AP

Siste nytt

 • 129 døde i opptøyer på fotballkamp

  I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Minst 180 skal være skadd i trengselen.

  Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan stadion i Malang da hjemmelagets tilhengere stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3.

  Politiet svarte med tåregass, noe som fikk mange tilhengere til å besvime og få pusteproblemer, melder CNN Indonesia. To av de døde skal være politimenn.

  Fotballtilhengere stormer banen i Malang 1. okt 2022
  Foto: Yudha Prabowo / AP
 • Tre overtidsmål da Milan vant

  Milan så ut til å miste seieren på overtid mot Empoli, men Fodé Ballo-Touré og Rafael Leão sikret 3-1-seier i Serie A.

  Nedim Bajrami utlignet til 1-1 to minutter på overtid, men Milan ga ikke opp. Kun minuttet senere satte Ballo-Touré ballen i mål. Sju minutter på overtid scoret Leão.

  Ante Rebic sendte Milan i ledelsen etter 79 minutter. Det var med andre ord en hefitg avslutning på kampen.

  Milan står med 17 poeng etter åtte kamper og har tre poeng opp til serieleder Napoli. De lyseblå slo Torino 3-1 tidligere lørdag.

  Rafael Leao
  Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP
 • Lewandowskis målshow fortsetter

  Robert Lewandowski noterte seg for sitt niende ligamål da Barcelona slo Mallorca 1-0 lørdag. Katalanerne står stadig uten tap i La Liga.

  Lewandowski greide ikke å tegne seg på scoringslisten i første ligakamp, men deretter har både han og Barcelona fått fart på spillet og feid all ligamotstand av banen. De står med seks strake seirer der de har scoret 19 mål og bare sluppet inn ett.

  Lørdag brukte den polske stjernespissen 20 minutter på å sende gjestene i ledelsen. Han fikk ballen inne i 16-meteren, gjorde en dragning og banket ballen i det lengste hjørnet.

  Begge lag skapte målsjanser, men til slutt ble det med en knapp seier til Barcelona.

  I neste runde tar de imot Jørgen Strand Larsen og Celta Vigo.

  Lewandowski
  Foto: JAIME REINA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste