X Games

Oppsummert

 • 20.55: Snøbrett, Slopestyle, menn
 • 22.55: Snøbrett, Big Air, kvinner
 • 01.55: Friski, Big Air, menn
 • Direkte fra X Games, Aspen
 • Kommentatorer: Jonas Greve, Silje Norendal og Anders Backe
 • To norske sikret X Games-plass

  Sebastian Schjerve (friski) og Marcus Kleveland (snøbrett) vant X Games-kvalifiseringen i Dombås søndag.

  Ettersom Kleveland allerede har X Games-plass fikk toer Markus Olimstad plass i neste års leker.

  Kvalifiseringen skulle egentlig gått lørdag, men ble utsatt grunnet uvær.

  Snowboard: Aspen 2021 FIS Snowboard and Freeski World Championships
  Foto: Michael Madrid / Reuters
 • X Games-kvalik utsett

  X Games Norway-kvalifiseringa som skulle vore arrangert på Dombås i dag er utsett til søndag. Det er på grunn av sterk vind, melder arrangørane. Vinnarane kvalifiserer seg til X Games i 2022.

 • Kleveland tok gull i X Games

  Marcus Kleveland og Mons Røisland følte seg bortdømt i slopestyle, men fikk revansje i big air.

  Kleveland vant nemlig gull i big air-konkurransen i X Games i Aspen i Colorado, mens Mons Røisland sørget for to nordmenn på pallen med tredjeplass.

  Klevelands to beste «run» sikret ham 96 poeng og en plass øverst på pallen. Dermed sikret 21-åringen fra Dombås seg sitt fjerde X Games-gull. Fra tidligere har han to gull i slopestyle og ett i knuckle huck.

  – Det føles helt sykt. Jeg har ikke ord engang, jeg. Etter to år ute, komme hit og ta mitt første gull i big air føles helt vilt. Det er jo verdens beste følelser, sa Kleveland.

  – Endelig satt det for Marcus! Han har vært så nære flere ganger, men ikke hatt marginene på sin side. I kveld var han overlegen, sier sportssjef i Per Iver Grimsrud i Brettforbundet.

  Bronsemedaljen var det nordmannen Mons Røisland som sikret med til sammen 93 poeng fra sine to beste omganger i konkurransen.

  Marcus Kleveland
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Gull til Kleveland

  Snowboardkjører Marcus Kleveland fra Dombås tok gull under nattens Big Air-konkurranse i X-games i Aspen, Colorado. Mons Røisland fra Høvik ble nummer tre.

  Kleveland
  Foto: Matt Pain / Snowboardforbundet

Siste nytt

 • West Ham-nedtur

  West Ham kunne krøpet opp i ryggen på 4.-plasserte Leicester med seier over Everton, men Dominic Calvert-Lewin ville det annerledes. Everton vant 1-0.

  For hadde West Ham tatt tre poeng søndag, hadde de bare vært to poeng bak Leicester om den viktige 4.-plassen, som gir mesterliga-gruppespill.

  Men tre poeng ble det ei, det ble ikke poeng engang, og det betyr at David Moyes og co. er nummer fem med 58 poeng. Ned til åttendeplasserte Everton er det bare tre poeng, og med en svak avslutning på sesongen, kan West Ham risikere å gå glipp av samtlige europeiske turneringer neste sesong.

  Tapet var bare det femte for West Ham hjemme. De er ligaens nest beste hjemmelag med 31 poeng etter 18 kamper, bare bak overlegne Manchester City (38).

  oduXQiydz_E
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / AFP
 • Belgier overrasket i Giro d'Italia

  Belgiske Tim Melier var raskest da spurterne før første gang fikk gjøre opp om seieren i årets Giro d'Italia. Italierne Giacomo Nizzolo og Elia Viviani fulgte på plassene bak.

  Seieren er Meliers klart største som sykkelrytter. Han har fra før seirer i noen mindre belgiske endagsritt, én etappeseier i Tirreno-Adriatico, samt seier i det belgiske mesterskapet i 2019.

  Tobias Foss er eneste nordmann på start i årets Giro. Han åpnet sterkt med 3.-plass på den 8,6 kilometer lange åpningstempoen lørdag, og han syklet inn til 100.-plass på den 2. etappen søndag.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Reiten og Chelsea er seriemestere

  Guro Reiten og Chelsea er seriemestere nok en gang etter å ha knust Reading 5-0 på hemmebane. Reiten ble byttet inn i andre omgang og spilte en drøy halvtime. Dette er fjerde gang Chelsea er kronet til seriemestere.

  Dermed har Chelsea vunnet både ligacupen og serien, og fortsatt mulighet til å vinne «alt». For 16. mai spiller de mesterligafinale mot Barcelona og FA-cupen skal spilles høst. Maren Mjelde spiller også på Chelsea, men er ute med skade.

  Melanie Leupolz scoret det første for Chelsea, deretter fulgte Fran Kirby opp med to scoringer - en like før og en like etter pause. Mot slutten av andre omgang scoret Sam Kerr og Erin Cuthbert hvert sitt for de mørkeblå.

  FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal